Подкрепата за правителството на британския премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е

...
Подкрепата за правителството на британския премиер Борис ДжонсънБорис Джонсън е
Коментари Харесай

Подкрепата към Борис Джонсън се срина след серия от скандали

Подкрепата за държавното управление на английския министър председател Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е се срина след серия от кавги. Повечето гласоподаватели считат, че той би трябвало да подаде оставка, демонстрира изследване, представено от Ройтерс.

През последните седмици Джонсън се изправи пред рецензии по разнообразни мотиви, в това число финансирането за възобновяване на жилището му на Даунинг стрийт и изказванията, че се е намесил по време на безредното евакуиране от Кабул през август, с цел да подсигурява евакуацията на домашни любимци.

Най-тежка щета на поддръжката за него нанесоха публикациите, разкриващи, че по време на коледния локдаун предходната година, когато празненствата в страната бяха неразрешени, на Даунинг стрийт се е състояло коледно празненство. Тази седмица беше оповестен видеозапис, показващ чиновници, които се майтапят по този мотив.

По данни на изследването на института Опиниум, оповестено през вчерашния ден от английския в. "Обзървър ", поддръжката за ръководещата Консервативна партия е спаднала до 32 на 100. В същото време поддръжката за опозиционната Лейбъристка партия е достигнала 41 на 100. Това е най-голямата разлика в интерес на лейбъристите от 2014 година насам, отбелязва Българска телеграфна агенция.

57 на 100 от гласоподавателите считат, че министър председателят би трябвало да подаде оставка, по отношение на 48 на 100 преди две седмици. Политически коментатори приказват за неодобрение от управлението на Джонсън и измежду консервативните депутати. Очаква се десетки от тях да гласоподават идната седмица против неговия проект за нови ограничения за битка с новия вид Омикрон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР