Подкрепата за основните формации е останала по-ниска от преди и

...
Подкрепата за основните формации е останала по-ниска от преди и
Коментари Харесай

Галъп: Седем партии с шанс за парламента

Подкрепата за главните обединения е останала по-ниска от преди и е на процедура идентична при Българска социалистическа партия и ГЕРБ. В момента Българска социалистическа партия има декларативна поддръжка от 13.5%, а ГЕРБ – от 13% от всички имащи право на глас. А в случай че изборите бяха в този момент, седем партии щяха да имат късмет да влязат в Народното събрание – ГЕРБ, Българска социалистическа партия, " ИТН ", " Демократична България ", " Изправи се.БГ " и " Обединени патриоти ".

Това демонстрират резултатите от изследване на " Галъп интернешънъл Болкан ", извършено сред между 1 и 9 октомври измежду сред 803 души по метода " лице в лице ".

От " Галъп " напомнят, че преди началото на митингите против държавното управление поддръжката за ГЕРБ и Българска социалистическа партия се е движела сред 18 и 22% с превес за партията на премиера Бойко Борисов.

Увеличава се броят на хората, които споделят, че на идните избори няма да гласоподават или ще зачеркнат " не поддържам никого " до общо 37.6% през този месец.

" Това значи, че протичащото се в страната към този момент по-скоро отдалечава хората от политиката изобщо. Затова има и търсене за " трети вид " – негласуване или извънпарламентарни и нови обединения ", показват от организацията и прибавят, че точно на това се дължи и високият резултат на партията на шоумена Слави Трифонов " ИТН " – 8.6% .
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР