Подкрепата за Християндемократическия съюз на германския канцлер Ангела Меркел продължава

...
Подкрепата за Християндемократическия съюз на германския канцлер Ангела Меркел продължава
Коментари Харесай

Меркел рязко губи подкрепа 10 дни преди изборите

Подкрепата за Християндемократическия съюз на немския канцлер Ангела Меркел продължава да пада и доближи най-ниското си равнище от четири месеца насам, единствено 10 дни преди изборите в Германия.

Меркел въпреки всичко остава любимец за спечелването на изборите. Меркел остава пожеланият канцлер за 48% от германците, сочи изследване на берлинската социологическа организация " Форза ". Само 22% от интервюираните избират водача на Германската социалдемократическа партия Мартин Шулц (бивш ръководител на Европарламента).

Одобрението за Християндемократическия съюз и за неговия съдружник Християнсоциалния съюз е 37%. Подкрепата за главния им противник - Германската социалдемократическа партия, е 23%.

Според изследването обаче всеки четвърти немец към момента не е решил за кого да гласоподава.

Очаква се дясната популистка партия " Алтернатива за Германия " да стане първата антиимигрантска партия след края на Втората международна война, която ще влезе в Бундестага. Подкрепа за партията са изразили 9% от интервюираните.

Третата политическа мощ евентуално ще е партията " Левите " с 10% от гласовете, следвана от " Зелените " и свободните демократи, които ще получат по 8% от гласовете, демонстрира изследването на " Форза ".

Изборите в Германия ще се проведат на 24 септември.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР