Подкрепата за френския президент Еманюел Макрон сред имащите намерение да

...
Подкрепата за френския президент Еманюел Макрон сред имащите намерение да
Коментари Харесай

Преднината на Макрон пред Льо Пен се увеличава

Подкрепата за френския президент Еманюел Макрон измежду имащите желание да гласоподават набъбна още повече преди идния в неделя втори кръг на френските президентски избори, демонстрират три нови изследвания, представени от Ройтерс.

Проучване на института Ипсос демонстрира, че Макрон ще получи 56,5 % от гласовете, с половин % повече от изследването в петък и с 3,5 % повече от 53-процентната поддръжка, която получаваше на 8 април, два дни преди първия кръг на изборите, на който той и крайнодясната кандидатка Марин Льо Пен се класираха за втория тур.

Проучване на Опиниън уей дава на Макрон поддръжка от 56 на 100, с два % повече от петък. В изследването на института ИФОП (IFOP) президентът получава поддръжката на 55 % от имащите желание да гласоподават, с половин % повече от през вчерашния ден и с 3 % повече от 8 април.

Средната поддръжка за Макрон в трите изследвания е повишена до 55,83 на 100, с над три % повече от междинното 52,70 на 100 от пет изследвания, оповестени на 8 април.

През 2017 година Макрон завоюва с 66,1 % от гласовете, като също се изправи против Льо Пен на втория тур. Сега обаче разликата сред тях е доста по-малка, откакто президентът беше подложен на рецензии за тактиката си за битка с ковид и икономическите си политики.

Около 100 персони от френските културни среди, в това число шефове на театри и музеи, приканиха във вторник френските жители да поддържат Макрон на втория кръг, съобщи ДПА.

Независимо дали хората поддържат политиката на президента през последните години, той е зачитал главните полезности на независимост, приемливост, неприкритост и почитание към разликите, акцентират представителите на културните среди. Политиката на Льо Пен също е известна - това е политика на дискриминация и ксенофобия, акцентират подписалите обръщението. Те прибавят, че се интересуват освен от света на изкуството и културата, а и от изкуството на взаимното живеене и културата на един споделен свят.

В края на предизборната президентска акция във Франция президентът центрист и крайнодясната му съперничка ще се срещнат довечера очи в очи в телевизионни диспути, които може да бъдат решаващи за изхода на балотажа в неделя, съобщи Асошиейтед прес.

Според осведомителната организация двамата претенденти деликатно са се подготвили за значимия двубой, който се чака да продължи повече от два часа.

През 2017 година директните диспути по малкия екран бяха пагубни за льо Пен – тя прояви нерешителност в търсенето на отговори на заложените въпроси и като че ли губеше хладнокръвие на моменти. Освен това тя допускаше неточности по съществени стопански тематики, контрирана неотложно от Макрон. Това имаше пагубно отблясъци върху нейния имидж и дори породи рецензии от личния ѝ лагер, че се е явила неподготвена.

Междувременно 39-годишният тогава Макрон, макар неналичието на огромен политически опит, говореше решително по всички въпроси. Той прояви умения да навлиза в детайлите и даде доказателства, че е сериозен претендент, означи АП.

Този път Льо Пен декларира, че е по-добре готова, откакто е работила " вкъщи “ с най-близките си съветници. Очаква се тя да се обръща към хората, които не харесват Макрон, като подлага на критика дейностите му и показва себе си като негова националистическа и антиимигрантска опция. Тя ще желае също да се изяви като почтена да бъде президент с реалистични, по думите ѝ, оферти.

Макрон ще отстоява своите проевропейски позиции, които съгласно него са метод Франция да стане по-силна на международната сцена. Той ще се опита да убеди левите гласоподаватели, че неговата поддръжка за бизнеса не би трябвало да ги възпира да гласоподават за него.

Преди втория тур и двамата претенденти се нуждаят от необятна спомагателна поддръжка. Много французи, изключително тези с леви убеждения, споделят, че още не знаят дали въобще ще отидат в неделя до изборните секции, съобщи АП.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР