Подкрепата за Българската Коледа е израз на съпричастност не само

...
Подкрепата за Българската Коледа е израз на съпричастност не само
Коментари Харесай

Президентът: Българската Коледа е израз на съпричастност, която няма цена

Подкрепата за " Българската Коледа " е израз на съпричастност освен към ориста на децата в неволя, само че и за напъните на лекарите, които се грижат за тях, и за родителите, които безрезервно се борят за по-доброто им бъдеще. Това написа довечера президентът Румен Радев в формалната си страница във Facebook.

С гения си посланиците на благотворителната самодейност сплотяват всички сърцати българи, които оказват помощ за тази благородна идея, показва президентът.

" С малко известие на 1117 или гласово позвъняване на 0900 1117 всеки от нас може да поддържа децата на България. Тази съпричастност няма цена! ", отбелязва Румен Радев.

Тази вечер беше излъчен обичайният благотворителен театър " Българската Коледа " под патронажа на президента Румен Радев и брачната половинка му Десислава Радева в ефира на bTV и Българското национално радио.



В края на ноември президентът Румен Радев разгласи началото на 19-ото издание на Българската Коледа.

" Кампанията ще се организира през цялата година и тя е под наслов " Дари вяра на дете в неволя " и особено ще бъде ориентирана към децата, които се нуждаят от незабавна помощ и интензивно лекуване, тъй като имаме вяра, че комплексният метод, високотехнологичната инсталация, актуалните форми и способи на лекуване понижават значително риска за нашите деца и усилват шанса доста деца да останат здрави и да запазят живота си ", съобщи президентът.

И тази година в благотворителния концерт на сцената на Народния спектакъл " Иван Вазов " се включиха обичани български музиканти, съпричастни към идеята са известни публицисти и спортисти. Послание насочиха и приети лекари и общественици. По време на концерта деца, подкрепени от " Българската Коледа ", описаха за своите старания и фантазии.

18-ото издание на благотворителната самодейност под патронажа на президента беше отдадено на децата с тежки хронични болести.

" Благодарение на хилядите донори и тази година, макар епидемиологичната конюнктура, самодейността съумя да събере 1 милион и 850 хиляди лв., с които бяха подкрепени 500 деца за лекуване и рехабилитация и 27 лечебни заведения от цялата страна получиха високотехнологична инсталация ", сподели Румен Радев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР