Подкрепата на Владимир Путин за избирането на Доналд Тръмп може

...
Подкрепата на Владимир Путин за избирането на Доналд Тръмп може
Коментари Харесай

„Файненшъл таймс“: Тръмп и Путин могат да се унищожат един друг

Подкрепата на Владимир Путин за избирането на Доналд Тръмп може да се обърне против съветския президент, написа авторитетният британски всекидневник  по тематиката за развоя на руско-американските отношения и възможната интервенция на Москва в предизборната акция в Съединени американски щати.

Ако Путин в действителност е оказал помощ за влизането на Доналд Тръмп в Белия дом, това би било висша победа на съветското разузнаване. То обаче може да се окаже и най-злополучният автогол. Една интервенция, замислена за да се облекчи натиска върху ръководството на Путин посредством настаняване на приятелско лице в Белия дом, вместо това докара до стягане на глобите против Русия и до рисково усилване на вътрешния политически напън върху съветския президент, се отбелязва в публицистичен коментар на Гидиън Рахмън.

Що се отнася до Путин, моментът, когато стана ясно, че неговият прикрит план може да се трансформира в бумеранг, бе, когато Тръмп се оказа заставен да уволни първия си консултант по националната сигурност – военачалник Майкъл Флин, заради това, че е прикрил контактите си с съветското държавно управление. От този миг нататък стана политически невероятно за американския президент да помогне за Кремъл за облекчение на глобите.

Напротив, надигналата се вълна от яд против съветската интервенция в изборите в Съединени американски щати докара до усилване на глобите и даже до решението на Конгреса да отнеме на Тръмп пълномощията да анулира самичък тези наказания. Това, че доминираният от републиканците Конгрес става все по-твърд по отношение на Русия, сякаш се трансформира в заместваща демонстрация на неотстъпчивост по отношение на Тръмп.

И по този начин, вместо възстановяване на връзките с Русия при Тръмп, в този момент те са на най-ниското си ниво от края на Студената война, отбелязва „Файненшъл таймс“.

Очакваното издание на отчета за следствието на „руската връзка“ от комисията, ръководена от ексшефа на ФБР Робърт Мълър, евентуално ще докара до нов изблик на яд против Русия. Най-пряката опасност от това ще бъде за Тръмп, само че непряка опасност има и за Путин. Той най-вероятно ще се бори за преизбиране на вота през март следващата година и се изправя против една засилваща се съпротива, водена от известния и нападателен опозиционер Алексей Навални. Влошава се и положението на съветската стопанска система, което все по-сериозно се отразява на съветските консуматори. Макар че малко на брой чакат Путин да загуби изборите, про-Путинската еуфория от преди две години явно се топи. В съветските медии към този момент се появяват публикации за епохата след Путин.

Хора с мощни стопански ползи в Русия схващат, че към този момент няма светлина в тунела на глобите.  Само нещо коренно може да докара до анулацията им. И тази смяна може да бъде отстраняването на Путин от Кремъл.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР