Подкрепата на Вашингтон за Тел Авив ще зависи от незабавните

...
Подкрепата на Вашингтон за Тел Авив ще зависи от незабавните
Коментари Харесай

Джо Байдън се закани с последствия заради убитите хуманитарни работници в Газа

Подкрепата на Вашингтон за Тел Авив ще зависи от незабавните дейности, с които Израел би трябвало да предотврати страданието на цивилните в Газа . Това е декларирал американският президент в телефонен диалог с израелския министър председател. 

Снимка: Reuters


Джо Байдън е определил удара против филантропичните служащи като „ недопустим “ и се е заканил с последици. Основателят на организацията, чиито чиновници починаха, упрекна Израел в умишлена офанзива.

 

Според шефа на организацията, която доставя помощите в Газа, това е направено систематично

 

„ Ударили са първата кола, хората ни са съумели да се трансферират във втората. После са блъснали и втория, и третия ни автомобил. И това в регион отвън зоната на бойните дейности, следен от израелската войска, знаейки, че нашите екипи са там “, сподели Хосе Андрес, създател на филантропичната организация World Central Kitchen.

Снимка: Reuters

Тел Авив отхвърли, а по-късно разгласи, че отчетът на проверяващите е подготвен и че ще поправя тактиките си в Газа.

В понеделник обстрел умъртви седем члена на организацията. Конвоят е бил ударен на излизане от склад в Деир Ал-Балах, където екипът е разтоварил повече от 100 тона филантропични помощи под формата на храна. Тогава израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че е било неточност и това се случва по време на война. 

 

Жертвите са английски, полски, австралийски и палестински жители

 

Това не е първото обвиняване против израелските военни, че пречат на доставката на филантропична помощ в Ивицата Газа. Ударът по служащите беше грубо подложен на критика от целия свят, в това число и от най-големия съдружник на Израел – Съединените щати.

Снимка: Reuters

По-рано над 600 адвокати във Англия приканиха премиера с писмо за прекъсване на продажбите на оръжия за Тел Авив. Варшава изиска опрощение и обезщетение за фамилията на убития полски доброволец.

 

По същото време получи обвинявания и за офанзивата по иранското консулство в Сирия

Заради удара по конвоя, организацията World Central Kitchen е спряла активността си на територията на Ивицата Газа. От Организация на обединените нации също оповестиха, че би трябвало да оценят обстановката преди да продължат с доставките.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР