Подкрепата на съюзниците вдъхва оптимизъм. Това заявява украинският министър на

...
Подкрепата на съюзниците вдъхва оптимизъм. Това заявява украинският министър на
Коментари Харесай

Резников се запътва към Рамщайн оптимист

" П одкрепата на съдружниците вдъхва оптимизъм . " Това декларира украинският министър на защитата Олексий Резников преди срещата във военновъздушната база Рамщайн , която още веднъж ще бъде отдадена на тематиката за западната помощ за Украйна в битката й във войната против експанзията на Кремъл. Срещата ще се състои точно преди войната да означи една година - съветската войска атакува на 24 февруари 2022 година , само че и по време на предстояща, а и може би почнала, втора огромна съветска атака.

От украинска страна на срещата ще участват освен представители на украинското министерство на защитата, само че и представители на разследващите служби, на украинския общоприет щаб и на външното министерство.

Според военния министър главният въпрос на срещата ще бъде " отбрана на украинското небе, в това число посредством присъединяване на авиационна платформа ".
 Военните министри на Украйна и Съединени американски щати разискаха целите във войната
Военните министри на Украйна и Съединени американски щати разискаха целите във войната

Преди идните срещи на съдружниците на Киев в Брюксел

На първо място става дума за опцията за даване на Киев на бойни самолети и съоръжение за противовъздушна защита, защото през последните няколко месеца инфраструктурата на Украйна страда най-вече от въздушни удари: въздушни набези и офанзиви на безпилотни самолети камикадзе.

Освен това министерството съобщи, че възнамерява да разиска " развиването на танковата коалиция ", попълването на изразходваните муниции , стратегиите за образование на украинските военни и " стабилността на поддръжката " от страна на груповия Запад: " логистика, поддръжка, ремонт, практическо използване на " Военния Шенген ".

По думите на Резников част от тези въпроси към този момент са били разисквани авансово със западни сътрудници и " тези разисквания на поддръжката, която ще получи Украйна, вдъхват оптимизъм ".

В идващите дни с изключение на придвижване по фронтовата линия с изключение на срещата в Рамщайн се чака и годишното слово - послание към Народното събрание, на съветския президент Владимир Путин, което най-вероятно ще съвпадне тъкмо с изпълването на 12 месеца военни дейности в Украйна. Също по този начин в идващите дни ще се състои и годишния конгрес Мюнхенска конференция по сигурността, която е едно от най-големите стратегически събития в областта на военното дело, само че и на сигурността.
 Кремъл няма покана за Мюнхенската конференция по сигурността
Кремъл няма покана за Мюнхенската конференция по сигурността

Ръководителят на конференцията счита доставката на изтребители за Украйна за целесъобразна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР