„Подкрепата на ПП-ДБ на втори тур на местните избори зависи

...
„Подкрепата на ПП-ДБ на втори тур на местните избори зависи
Коментари Харесай

Асен Василев: Подкрепата ни на втори тур на изборите зависи от местните коалиции

„ Подкрепата на ПП-ДБ на втори тур на локалните избори зависи от локалните обединения “, сподели финансовият министър и съпредседател на " Продължаваме промяната " Асен Василев по отношение на въпроса на водача на ГЕРБ Бойко Борисов кого ще поддържат на втори тур.

По думите му сглобката не е застрашена поради локалните избори.

Всяка локална организация излъчи своите претенденти за кметове и общински съветници. По същия метод - всяка локална организация ще реши за съответния град кой най-силният претендент, който да поддържа на втори тур. Надяваме се на втори тур да са нашите претенденти, тъй че да подкрепим тях, означи Василев.

Връщане на ставката от 20% Данък добавена стойност върху храната и безалкохолните питиета и върху хотелското настаняване е планувано в пакета от данъчни закони, които финансовото министерство има намерение да разгласява за публично разискване по-късно през днешния ден. До това решение се е стигна след среща с ресторантьорския отрасъл, на която от страна на двете браншови организации е стихотворец ангажимент да изсветлят бранша. Това значи да се усилят облагаемите приходи на работещите в сектора и да се увеличи събираемостта на налозите.

По думите му в случай че това изискване бъде изпълнено, ще се прегледа опцията и за оставането на сегашните 9% Данък добавена стойност.

Има задоволително време тази смяна да бъде направена до окончателното приемане на измененията в данъчните закони. Причината е, че Народното събрание няма да работи до 8 ноември и на процедура данъчните промени ще се гласоподават по-късно и директно преди в пленарната зала да бъде вкаран бюджетът за следващата година.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР