Подкрепата на Пеевски за новия кабинет е много знакова, тепърва

...
Подкрепата на Пеевски за новия кабинет е много знакова, тепърва
Коментари Харесай

Бившият земеделски министър Мехмед Дикме: Подкрепата на Пеевски за новия кабинет е много знакова

Подкрепата на Пеевски за новия кабинет е доста знакова, занапред ще разчитаме този знак. Времето ще покаже дали става дума за изпиране на имидж. Това е режисиран и подготвян развой, още от момента, в който Политическа партия и Движение за права и свободи разговаряха за конституционно болшинство, а Пеевски стоеше показно, че ще взе участие интензивно, няма нищо инцидентно. Трябва да си дава сметка обаче за вероятните последствия, спомняме си по какъв начин народът скочи през 2013 година, когато го предложиха за началник на ДАНС. Това, че той има наказания по " Магнитски " не значи, че не може да бъдат анулирани. Гласуването " за " на Карадайъ значи, че Движение за права и свободи ще поддържат и конституционните промени, той е проводник на решения, които различен взема. Това сподели за " Твоят ден " някогашният аграрни министър Мехмед Дикме.

Той разяснява и тематиката с вноса на украински артикули. " Новият министър да поиска експортно субсидиране за трети страни отвън Европейски Съюз. Нужно е и подкрепяне на складирането на зърното, което се поема от хамбарите, със дотации за предпазване на пшеницата, до момента в който тръгне процесът на експорт ", акцентира Дикме. 

" България е с най-големият приходен излишък на пшеница в исторически проект, а това е огромен проблем за земеделците. Става дума за към 2 млн. тона излишък пшеница и 1 млн. слънчоглед. Имаме пшеница за една година без да жънем и да имаме годишна продукция, а слънчоглед - за три години. Затова ни би трябвало в допълнение подкрепяне посредством стимулиране на износа. Недостиг на култури не е вероятен ", разяснява той.

По думите му е по-добре да има постоянно излъчено държавно управление, подлежащо на надзор. " Новият аграрни министър заварва един безпорядък, разградена система и големи проблеми. Пълен хаос ев министерството. След 10 дни стартира жътвата на ечемик и няма къде да се прибере новата продукция. Ограниченията на вноса са единствено отчасти решение на казуса. Това са единствено четири страни. Пазарите, на които България изнася зърно, са заети от украинско ", съобщи Дикме. 

Според него възбрана на вноса на украинско нерафинирано и рафинирано олио е наложителен. " Ако не се случи, резултатът ще е същият, както когато не сме забранили вноса на слънчоглед. Същото важи и за сухото мляко. Не прави чест освобождението на зам.-министрите, това е бойкот от служебната власт към новата. По процедура във всяко министерство документооборотът минава през заместниците, в този момент няма такива и ще настъпи безпорядък. Тази седмица ще има блокаж, до момента в който не се назначат нови ", безапелационен е той. И добави, че Радев основава усещане, че желае еднолично да ръководи.

" Какво сподели с това, че напусна Народно събрание преди новите министри да положат клетва? След като бяха освободени служебните министри, те не отидоха в Министерски съвет, а в Президентството. Какво вършиха там? Новите министри ги чакаха на крайници над един час да дойдат старите да благоволят да им предадат властта. Това е неприятен знак за тяхното държание, целеустремено е ", счита Дикме.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР