Подкрепата на ЕС за Украйна остава твърда и във всички

...
Подкрепата на ЕС за Украйна остава твърда и във всички
Коментари Харесай

ЕК: Подкрепата на ЕС за Украйна остава твърда, независимо от намеренията, обявени от Полша

Подкрепата на Европейски Съюз за Украйна остава твърда и във всички области - политическа, икономическа, филантропична, дипломатическа и военна. Това съобщи представител на Европейската комисия на конференция в отговор на въпрос, обвързван с оповестеното от Полша желание да не доставя повече оръжие на украинската страна.

 

За нас е значимо политиката на Европейски Съюз за Украйна да не се трансформира, добави представителят. Продължаваме финансовата помощ за Киев и поддръжката за украинските бежанци, уточни той. Говорителят добави, че от началото на войната в Европейски Съюз има единогласие по въпроса за оказване на цялостна поддръжка на Украйна, всестранна и с всичко допустимо.

 

По неговите думи страните от Европейски Съюз оказват помощ на Украйна на доброволна основа. Те могат да решат да продължат или да прекратят доставките на оръжие. Политиката на Европейски Съюз остава непроменена и тя е за оказване на трайна и твърда поддръжка за Украйна, докато е належащо, съобщи представителят.

 

Европейски Съюз не доставя оръжие, доставките се правят от страните, а Европейски Съюз покрива част от разноските. Държавите вземат решение по кое време, какво и какъв брой изпращат на украинската страна, разясни представителят.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР