Подкрепата на ДПС е абсолютно необходима, за да може да

...
Подкрепата на ДПС е абсолютно необходима, за да може да
Коментари Харесай

Акад. Денков: Подкрепата на ДПС е абсолютно необходима, те влязоха конструктивно в разговора

" Подкрепата на Движение за права и свободи е безусловно нужна, с цел да може да се осъществят конституционните промени, а те са значими. Трябваше да бъдат въвлечени в диалозите. Разговорът с Движение за права и свободи беше неминуем. Те влязоха градивно в него за в този момент. Успяха да имат своето позитивно влияние. Движение за права и свободи имат своето място там “.

 

Това каза в предаването „ 120 минути “ министър председателят Николай Денков.

 

„ Това е бюджетът на рестартирането на страната. С този постоянен бюджет всичко беше подредено. Имаме повишени обществени заплащания, имаме повишени политики с финансова поддръжка. Имаме средства за финансови разноски “, добави той.

 

И разясни: " Мигрантите са основни за Шенген и Австрия, която ни блокира. Еврото изисква фискална, финансова непоклатимост. Планът за възобновяване е ориентиран към икономическият преход. Но всички дружно, в случай че се осъществят, би придвижило българската стопанска система, бизнес и живота на хората напред. Около 500 ограничения имаме в програмата на държавното управление за 18 месеца “.

 

За нарязаното момиче Денков съобщи: " Това е непоносимо закононарушение. За страдание не е първото и се тормозя, че няма и да е последното. От една страна са политиците. Всеки от нас би трябвало да знае,  насилието и речта на омразата би трябвало да изчезнат от полемиката ни. За страдание през последните месеци тази реторика се ускори. Министерство на вътрешните работи би трябвало оптимално бързо да реагира, да приготви материалите и да ги съобщи на прокуратурата. Оттам нататък прокурорите и съдиите би трябвало да престанат да си затварят очите пред деянията на принуждение. Някак си свикнахме с това принуждение и това е недопустимо. "  

 

Премиерът напомни, че в петък беше изменен Наказателният кодекс, като някои санкции са увеличени. Колкото и да е непоколебим законът, в случай че по-късно прокурорите и съдиите толерират този тип принуждение, няма да се промени доста, сподели още министър председателят.

 

Според него когато има закононарушение, би трябвало да има оптимално бърза реакция, тъй че индивидът да бъде осъден. Това, което виждаме през днешния ден, било вследствие на доста години, в които нямаше санкции или то идва след 5 или 10 години, когато всичко се е размило. Условна присъда е неприемлива за тежко закононарушение. Тогава хората ще стартират да се преценяват с тези санкции.

Другото минавало през фамилно образование и обучение - това е добротата. Възпитанието и образованието са двете страни на една и съща монета. 

 

Искайте и ще ви се даде, по този начин ли е признат бюджетът?

 

На този въпрос акад. Денков отговори, че е имало доста претенции. " Това е бюджетът на рестартирането на страната. С този постоянен бюджет всичко още веднъж беше подредено. Имаме доста повишени обществени заплащания. Имаме средства за финансови разноски - към 8 милиарда лева, по-скоро казусът е имали толкоз планове ", сподели още министър председателят. 

Заложени са над 3 милиарда лева повече доходи. 

 

За Еврото

 

" Нека погледнем Хърватия. От 1 януари вкара еврото. Проучване демонстрира, че две трети са удовлетворени. Тези, които са минали през процеса, знаят, че е потребен. По-ниски са лихвите. По-лесно е да се прави бизнес с интернационалните сътрудници. Хората се тормозят, тъй като не са сигурни, че има кой да ги отбрани против далавера ", разяснява министър-председателят. Имало елементарни правила - 6 месеца авансово да се разгласят цените, приложение, което незабавно да изчислиш при дадена цена в левове какъв брой би коствало в евро и противоположното.  

 

Кой ръководи колата

 

На въпроса, в случай че акад. Денков ръководи колата, ГЕРБ сдържи пътната карта, както сподели Томислав Дончев, къде е ролята на Движение за права и свободи, Денков акцентира, че поддръжката на Движение за права и свободи е нужна, с цел да се осъществят конституционните промени. 

" Разговорът с Движение за права и свободи беше неминуем. Те влязоха градивно в него.  Ако нещата тръгнат на погрешно, просто ще излезем от колата и ще оставим някой различен да кара, в случай че има подобен искащ. Текстът за промени в конституцията беше импортиран от ПП-ДБ ", сподели министър-председателят, който добави, че вместо сглобка и коалиция, избира термина съдействие за реализиране на общи цели.

 

Защо 24 май

 

Това, че предлагаме 24 май за народен празник, по никакъв метод не трансформира отношението към 3 март, увери министър председателят.  3 март щял да се чества, както до момента - като формален празник, на Шипка, с тържествена заря.

" Това, което вършим, е да издигнем различен празник, който също е доста български, на друго равнище. Защо? Националният празник би трябвало да сплотява всички хора. 24 май е празникът, зародил преди Руско-турската война. Българи сме, тъй като сме опазили български от език и българската просвета. За разлика от множеството други празници 24 май с изключение на да ни оказва помощ да погледнем към предишното, 24 май по неповторим метод ни разрешава да погледнем и към бъдещето. Само с култура, просвета и нововъведения може да продължим напред ", сподели още акад. Денков. Щяло да има полемика.

 

Разрив с президента

 

На въпроса има ли късмет с президента да погледнат в една посока, министър председателят сподели, че доста се надява, че ще намерят метод да работят дружно. " За момента не се получава, само че не по моя виновност. Нападките към постоянното държавно управление с причини, които не са правилни, демонстрира,че у другата страна има едно отвращение да се работи. Като институции би трябвало да работим дружно. Президентството би трябвало да се върне назад в конституционното си обвързване да бъде обединител и да стартираме да работим дружно ", сподели още министър председателят.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР