Подкрепата на Държавния департамент на САЩ за суверенитета на Сърбия

...
Подкрепата на Държавния департамент на САЩ за суверенитета на Сърбия
Коментари Харесай

Мария Захарова обвини САЩ

Подкрепата на Държавния департамент на Съединени американски щати за суверенитета на Сърбия и Босна и Херцеговина (БиХ) прилича на раздвояване на личността. Това съобщи в петък формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС и news.bg.

Така дипломатът коментира изказването на ръководителя на пресслужбата на Държавния департамент Нед Прайс. Той отбеляза, че американската страна ще продължи да поддържа суверенитета, териториалната целокупност и мултиетническия темперамент на Босна и осъжда тези, които желаят да подкопаят институциите на БиХ и Дейтънското спокойно съглашение.

В същото време Прайс акцентира, че Вашингтон отхвърля изказванията на президента на Република Сръбска Милорад Додик от 9 март.

" Невероятно. Нед, пробвай се да промениш БиХ на Сърбия, Република Сръбска на Косово, Дейтънските съглашения на резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и получи диагноза - раздвояване на личността ", написа Захарова в своя канал в Telegram.

Тя напомни, че обратно на решението на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации през 2008 г. Вашингтон призна независимостта на непризнатото Косово, нарушавайки териториалната цялост и суверенитета на многонационална Сърбия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР