Подкрепата на Бойко Борисов за Ваня Григорова на балотажа е

...
Подкрепата на Бойко Борисов за Ваня Григорова на балотажа е
Коментари Харесай

Лена Бориславова: С хората зад Григорова Борисов може да продължи задкулисните си схеми

Подкрепата на Бойко Борисов за Ваня Григорова на балотажа е разумна и елементарно обяснима. Зад Григорова са Волен Сидеров, Румен Петков, Кирил Добрев, Николай Малинов - лица, обичайни свързани със подмолни схеми на ръководство, сенчестият метод за правене на политика с отбрана на непознати ползи. Тези хора могат доста добре да се сработят с Борисов, написа

Той го знае. Той знае, че в случай че Григорова бъде определена, посредством нея ще е елементарно да резервира властови позиции, ще си обезпечи поддръжка за регионите кметове по места за ГЕРБ, София няма да се промени, ще имаме опазване на схемите, корупцията, вместо да имаме изчистване на зависимости, което може да се направи от Васил Терзиев ". Така Лена Бориславова от " Продължаваме промяната " разяснява днешните думи на водача на ГЕРБ в предаването " Денят с Веселин Дремджиев ", който загатна, че за балотажа би предпочел " държавната благосъстоятелност пред държавна сигурност ".

Както е известно Григорова се афишира за връщане на всички действия, дадени на концесия или по други контракти на частни компании и неправителствени организации, в олщинските компании. " Това, което Борисов се опита да направи е хем да пусне мухата на своите гласоподаватели за гласоподават против " Продължаваме промяната " в София, хем въпреки това да може да погледна в лицето своите сътрудници и другари от Европейската национална партия. Едно е ясно, за него е по-изгодно и удобоно да ръководи, както в този момент с Ваня Григорова, вместо в Васил Терзиев ", разясни Бориславова.

Тя уточни, че в " Продължаваме промяната - Демократична България " от седмици имат информация, че ГЕРБ и Движение за права и свободи залагат на Григорова като авариен претендент, в случай че Антон Хекимян не стигне до балотаж, както и стана. Бориславова чака на втория тур в София всички обичайни политически сили да се обединят против това да има смяна в Столичната община, като не желаят да рискуват Васил Терзиев " да им спре схемите ". " Ние разчитаме на софиянци, които знаят кое е по-добро за града ", добави тя.

По мотив недоволството на Борисов, че " Продължаваме промяната - Демократична България " не е предложила в точния момент на ГЕРБ обща работа за локалните избори, Бориславова разяснява: " Никога не сме имали желание да работим дружно с Борисов и неговите претенденти по места. Искам да прокараме смяна в ръководството, да спрем тези феодални зависимости, в които съществуват в тези бастиони ".

Тя уточни, че Борисов за следващ път е показал, че е " подготвен да хвърли цялата страна под влака, когато не получава каквото желае и има риск да загуби властови позиции ".

По мотив опасността на водача на ГЕРБ да унищожи огромната сглобка, в случай че " Продължаваме промяната - Демократична България " " създадат безпринципни сглобки преди втория тур, Бориславова разяснява, че тези думи са следващо доказателство, за това, че не е прозрял, че властта за сътрудниците му в ръководството не е непременно. " Ако мисли да се отклонява от основните цели, нямаме желание да толерираме неговото държание и да ставаме жертва на схемите и зависимостите, в които е изпаднал ", разясни някогашният шеф на кабинета на Кирил Петков.

В отговор на въпрос Лена Бориславова сподели, че след втория тур на локалните избори този състав на Централната изборна комисия би трябвало да подаде оставка, тъй като са показали политическа взаимозависимост, цялостно тъпчене на закона и не са посочили, че пазят правата на гласоподавателите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР