Подкрепата на България за евроинтеграцията на Албания обсъди в Тирана

...
Подкрепата на България за евроинтеграцията на Албания обсъди в Тирана
Коментари Харесай

България подкрепя Аблания по пътя към ЕС, потвърди Росен Желязков в Тирана

Подкрепата на България за евроинтеграцията на Албания разиска в Тирана ръководителят на Народното събрание Росен Желязков с президента на страната Байрам Бегай и ръководителят на Народното събрание Линда Никола. Според Желязков сред двете страни няма противоречиви и нерешения проблеми.



Албанският президент Байрам Бегани уточни, че другарството и помощта на България са скъпи за бъдещето на Албания, и пожела допустимо най-скоро страната ни да може да се употребява в цялостна степен от пълноправното си участие в Шенген.



Повече от 30 минути продължи срещата сред президента Байрам Бегани и Росен Желзяков, в границите на които ръководителят на българския парламент даде гаранции за еврочленството на Албания. Двамата разискаха и задълбочаване на двустранните връзки на парламентарно равнище.

След това Желязков и водената от него парламентарна делегация разиска с ръководителя на албанския парламент Линдита Никола съответни стъпки за съдействието в разнообразни сфери.



" Уверена съм, че България ще продължи да поддържа Албания в самодейностите на Европейския съюз. Вярвам, че нашите връзки ще са доста перспективни, като и двете страни ще продължат реципрочно да развиват връзките си в разнообразни сфери, като стопанска система, туризъм и районно съдействие ", сподели Линдита Никола- ръководител на Албанския парламент.

Росен Желязков даде висока оценка на постигнатото от Албания по пътя към Европа.

" Албания може да разчита на поддръжката на България, тъй като ние изповядваме правилото за лични заслуги, като Албания в тава отношение е първенец в Западните Балкани по осъществяване на критериите, само че освен по повод договарянията със Европейски Съюз, а и във връзка с безусловната си поддръжка по общата външна политика и политиката за сигурност на Европейски Съюз, както и ясната и безапелационна кардинална позиция по повод войната в Украйна ", съобщи Росен Желязков- ръководител на Народното събрание.

Желязков подчертава и върху потребността от вложения и инфраструктурната районна съгласуваност. Той уточни, че построяването на кулоар №8 ще подтиква двустранния стокооборот.

Според него е реалистично до година да бъде разкрита постоянна самолетна линия София-Тирана.








Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР