Подкрепа, уважение, любов и огромна сила - това е братската

...
Подкрепа, уважение, любов и огромна сила - това е братската
Коментари Харесай

Кубрат и Тервел - когато няма начин да няма начин

Подкрепа, почитание, обич и голяма мощ - това е братската любов. Винаги да помагаш, да подадеш ръка, да вдъхнеш кураж и да похвалиш - дейности, които я потвърждават. Без думи, а единствено с взор! С годините това се трансформира в всекидневие, само че когато си затворен сред въжетата на боксовия кръг и против теб е противник, който желае да те види на пода, точно тези дребни жестове са значими.

Доказали са го Кубрат и Тервел Пулеви - може би едни от най-известните братя в българския спорт.

В ъгъла на Кубрат постоянно стои Тервел, в ъгъла на Тервел стои Кубрат. Не единствено тъй като са тим, а по-важно - тъй като са семейство и когато са двамата просто няма метод да няма метод!

" Много е значима силата, с която се зареждаме. Това, което ти можеш да предадеш на индивида до теб е доста значимо. Кубрат е покрай мен, оказва помощ интензивно. Когато има потребност, аз пък съм до него ", изяснява Тервел мощната връзка с по-големия с съвсем 2 години Кубрат.

" Когато видя един човек, когато видя дадените очи ги разгадавам и виждам какво би трябвало на дадения човек, състезател. Те сами приказват, приказват защо са жадни, какво ги тормози, какво мислят, какво могат, тъй че с всичко. Аз виждам да сме дружно, да си оказваме помощ, по този начин сме научени от татко ми ", безапелационен е Кубрат.

И двамата поставят боксовите ръкавици в ранна детска възраст и като всички братя постоянно вземат решение разликите си на кръга.

" Аз бях първо по-висок и обаче той не се даваш, не показваше с нищо, че е по-малкия и от самото начало по този начин имаше хъса дори на заплашителен победител. Имаше хъса на Майк Тайсън. Много пъти съм бягал да не го удрям, бягал съм и той ме гони и аз си давам сметка... гледай в този момент каква драма. Бягам да не го удрям! Ние сме възпитавани по различен метод, че би трябвало да се обичаме, да се почитаме, да сме постоянно един до различен, да се поддържаме. Всичко е закалката на хората, само че доста пъти сме се били крепко. И до ден сегашен, в случай че влезем в кръга двамата става ужасно ", напомня си детските години интерконтиненталния първенец и кандидат за международната купа Кубрат.

Двамата към този момент преследват по-големи цели - победи и пояси при боксовите експерти. Но не стопират да са един до различен на кръга и в живота. Днес (11 ноември) Тервел ще излезе в петия си мач в огромния бокс, а в ъгъла той е сигурен, че ще види очите на брат си и тази сила ще му помогне да остане непобеден при експертите. Негов съперник ще бъде Артьом Редко (21 победи, 12 с нокаут, 8 загуби), а срещата ще се организира в Германия.

" Нямам визия дали ще бъде най-трудния, просто до този миг всичките ми мачове свършиха преди последния гонг. Мисля че в този случай няма да е по този начин, смисъл квалифициран съм, че моят съперник довършва множеството от мачовете си, играл е с много съществени съперници. Може да ми се наложи да изиграя целия мач. Подготвен съм душевен да не ме изнерви това нещо, че надали не преди съм приключвал за два три рунда, в този момент в случай че ми се опъне съперника, даже и по точки да победя ", убеден е по-малкият брат Пулев.

Кубрат към момента се възвръща от травмата, която му попречи да се изправи против Антъни Джошуа за международната купа. Той обаче към този момент чертае проекти за бъдещето.

Следващият му конфликт най-вероятно ще бъде при започване на 2018 година в Чикаго, за наслада на огромната българска общественост оттатък Океана. Съперник се чака да е Фрес Окуендо, залогът на мача ще е международна купа на WBA.

" В момента вървят договарянията. Бях и до Колубия преди няколко дни и се върнах и там бяхме на WBA на конференцията годишната. Смятам, че нещата се развиват в добра посока и подобен мач е в действителност доста близо и се надявам да се случи, в случай че даде Господ ", споделя Кубрат.

Те са двама братя, устремени към върха. Всеки към своя. Дали ще съумеят – мъчно е да се предвижда в несигурния и комерсиален свят на професионалния бокс. Сигурно е едно – и при триумфите, и при неуспехите всеки от тях ще остане в ъгъла на другия.

" Продължаваме напред, нали по този начин беше? ", усмихва се Кубрат.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР