Подкрепа от БСП за Румен Радев и Илияна Йотова като

Подкрепа от БСП за Румен Радев и Илияна Йотова като ...

Валентин Кардамски: Подкрепата на БСП за Радев и Йотова е наполовина


"Подкрепа от БСП за Румен Радев и Илияна Йотова като президент и вицепрезидент има, но не точно, защото подкрепата е по чл. 33 и чл. 41, по определени точки от устава на БСП. Това означава, че за да се стигне до номинация ще бъдат издигани имена за кандидат за президент и вицепрезидент от всички конференции на БСП в страната тепърва".

Това коментира бившият пиар на социалистите Валентин Кардамски в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

"Колегите журналисти не са погледнали прессъобщението на сайта на БСП, където в последния абзац е написано как се подкрепят Радев и Йотова за втори мандат, защото там пише по кои членове на устава. Отварянето на устава сочи, че тепърва ще се преминава през номинации за имена и няма да се изненадам номинациите на Нинова да са много повече за президент, отколкото тези на Румен Радев", обясни той.

"По тези членове на устава тепърва ще се минава през номинации, а освен това тепърва ще бъде сформирана комисия, която всъщност ще гледа работата им и тяхното одобрение. Няма категорична и ясна подкрепа за Радев и Йотова. Подкрепата е наполовина", каза още Кардамски.

Източник: fakti.bg