Подкаст | Големите ВЕИ централи в България са заплашени от

...
Подкаст | Големите ВЕИ централи в България са заплашени от
Коментари Харесай

Вечерни новини: Големите ВЕИ централи в България са заплашени от фалит; Детската болница се отдалечава

Подкаст | Големите ВЕИ централи в България са застрашени от банкрути
Повечето от огромните ВЕИ планове са осъществени с банково финансиране и ще стартират да банкрутират. Това ще удари банковата система, а тя, с цел да компенсира тези загуби, ще „ удари “ потребителите. И отново аз и вие ще платим нелепостта и алчността на избрани хора, които желаят да забогатеят точно от тези неща.
Националната детска болница се отдалечава във времето
Реализацията на Националната детска болница се отдалечава от ден на ден във времето и наподобява като идеал. От показан план-график на Министерството на здравеопазването излиза наяве, че още много задания би трябвало да бъдат изпълнени и направени преди да може България да се похвали с построено лечебно заведение за най-малките пациенти.
КРИБ желае незабавна среща с Денков поради спомагателния корпоративен налог
Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), дружно с Американската комерсиална камара в България (АмЧам), Конфиндустрия България, Българо-белгийски бизнес клуб и Германо-българска индустриално-търговска камара, желаеха незабавна среща с министър-председателя акад. Николай Денков. Тя е по отношение на увеличението на корпоративния налог за най-големите компании в България.
Таксата върху съветския газ отпада, тъй като е пречка към Шенген
Само два месеца, откакто тихомълком България вкара такса върху преноса и преноса на съветски природен газ, тя ще бъде анулирана. Това стана ясно през днешния ден след изказване на водачите на партиите, съдружни сътрудници – Бойко Борисов и Кирил Петков.
Национален статистически институт регистрира рекордни доходи от непознатите туристи през октомври
Приходите от нощувки през октомври доближават 83.8 млн. лева, съгласно данните на Националния статистически институт (НСИ). Средствата, които българските хотелиери са получили единствено от непознатите туристи, през този месец, са 34.2 млн. лева, което е най-високата сума, генерирана от 2019 година до момента за месец октомври.
Българска компания ще достави новите локомотиви, финансирани по ПВУ
Министерство на превоза избра българската компания „ Експрес Сервиз “ за реализатор по един от мегатърговете за новия преносим състав, финансиран по Плана за възобновяване и резистентност. Българският производител ще достави 9 електрически маневрени локомотива, които ще се употребяват в неелектрифицирани депа. Общата им стойност е малко над 10.5 млн. лева без Данък добавена стойност.
Европейските планове оказват помощ за по-бързото развиване на българските компании
Европейското финансиране оказва помощ на българските компании да се развиват по-бързо. Това сподели пред Economic.bg Александър Ташов, управител „ Инфраструктура “ в кюстендилската комапaния за произвеждане на професионално кухненско съоръжение „ АБ-Терм “.
„ Взривяваме бюджета “: Депутатите не се схванаха за осигурителните прагове за 2024 година
Депутатите сътвориха безпорядък с осигурителните прагове за 2024 година по време на второто четене на бюджета на Държавното публично обезпечаване в отрасловата комисия. В центъра на казуса се озоваха земеделците, за които в последните дни по самодейност на ГЕРБ бяха направени редица отстъпки.
Жилищният пазар в Европа понася най-големия си удар
Ипотечният пазар в Европа е напът да запише най-бавния си напредък от 10 години насам тази година, защото по-ниският стопански растеж и по-високите разноски за обслужване на заемите натежават върху търсенето на заеми, написа Financial Times.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР