Подигравката с парите на полицаите продължава. Без значение кой и

...
Подигравката с парите на полицаите продължава. Без значение кой и
Коментари Харесай

В МВР заплатите са мизерни заради щатния тюрлюгювеч

Подигравката с парите на служителите на реда продължава. Без значение кой и за какво ръководи системата, гаврата си е една и съща: с колкото и милиона да бъде повишен годишния бюджет на Министерство на вътрешните работи, заплатите на униформените не престават да са жалки и смешни. Проблемът е, че ръководещите - без значение от цветовете на партийните им книжки - в никакъв случай и по никакъв мотив не са желали да трансфорат Министерство на вътрешните работи в модерно европейско ведомство, в което грижите на началниците за живота, здравето и сигурността на униформените и цивилните са едни и същи, а възнагражденията - на всекиму... съгласно заслуженото, а не съгласно близостта и роднинството му с този или оня. 

С тези и още няколко други извода и рекомендации от сходен темперамент, при започване на декември 2020 година коментирахме следващата обществена препирня на тематика мизерни заплати, мизерни условия на труд и насмешка с Коронавирус надбавките в Министерство на вътрешните работи (виж ).

Днес, в деня на следващия " всеобщ митинг " в отбрана правата на служителите на реда, пожарникарите, криминалистите и чиновниците в Министерство на вътрешните работи, с най-голямо отегчение ще отбележим, че гневът им още веднъж е ориентиран в неправилната посока. И заради тази причина не е напълно обективен.

Както биха се изразили учените от Българска академия на науките, обстановката е от вида оксиморон. Тоест - дървено желязо, жив мъртвец, комичен рев, сладка сол, почтен измамник  и така нататък Преведено за потребностите на днешната ни тематика, в Министерство на вътрешните работи постоянно е имало задоволително пари, само че те в никакъв случай не са стигали, тъй като ведомството съзнателно е държано във типа, в който посрещна демократичните промени преди 32 години. С едно само конкретизиране: от него бе извадено контраразузнаването (днешната ДАНС), само че пък бе вкарана цялата система на социалистическата " Гражданска отбрана ".  

Резултатът е прочут: редовите служители на реда тънат в бедност, броят на началниците непрестанно пораства, а цивилните служби и службички не престават да се пръскат по шевовете от връзкарски назначения - родственици, съученици, другари от детинство, деца на наши другари, любовници, балдъзи и така нататък



 

Кратката разходка из законите за държавния бюджет през годините демонстрира, че днешното неодобрение още веднъж е ориентирано в неправилна посока. Тоест - вместо да замерят с камъни централата на Министерство на вътрешните работи, униформените протестъри ще се гневят пред Народното събрание.

Всъщност, както се вижда и от " картинката ", полицейските брожения вървят към този момент цяла седмица - първо в другите градове, а най-после в София. Исканията също не са загадка за никого: нарастване на заплатите с 20% и увеличение на парите за министерството, заложени в Бюджет` 2022 година, тъй като той " по никакъв метод не отразявал съответните потребности на българските жители във връзка с тяхната сигурност и сигурност, както и не планува ограничения, които да подсигуряват заслужен труд и възнаграждение на чиновниците в Министерство на вътрешните работи ". 

От два дни всички се подиграват на държавния " глас " Лена Бориславова, която показа информацията на вътрешния министър, че хора от " Списъка Петков " имали нещо общо с днешния митинг на служителите на реда и вчерашния митинг на пожарникарите.

Без да вземаме нечия страна, ще отбележим, че всеки, който познава обстановката в Министерство на вътрешните работи и най-редовно е следил какви пари се обезпечават на вътрешното министерство по линия на държавния бюджет, просто...

на секундата ще уточни с пръст този човек!

Ако можеше да прочете листата в истинския му тип, несъмнено.

И, тъй като сходно нещо към този момент не се обрисува - чудно за какво ли? - ние продължаваме с косвените доказателства, даващи ни съображение да направим  добре обоснованото съмнение, че " някой " съзнателно заблуждава служителите на реда на тематика " Бюджетна мизерия` 2022 ". Кратка информация, " стъпила на два обстоятелството.

Единият е явен и е константна големина от 30 години насам: който и да е бил на власт, каквото и да е приказвал и каквито и закони да е приемал, Министерство на вътрешните работи постоянно и когато и да е е разполагало с към 50 000 щатни бройки.

Вторият факт е законодателен, постоянно е зависел от финансовата непоклатимост на страната, само че... в безусловно отношение в никакъв случай не е бил в ущърб на Министерство на вътрешните работи (да се прави разлика сред Министерство на вътрешните работи и полицията е задължително). Няколко представителни извадки от законите за държавния бюджет през годините:

- 1999 година - 334 млн. лева.;

- 2006 година - 841 млн. лева.;

- 2008 година - 998 млн. лева.;

- 2010 година - 956 млн. лева.;

- 2015 година - 1.032 милиарда лева.;

- 2017 г - 1. 234 милиарда лева.;

- 2019 година - 1.515 милиарда лева

- 2020 година - 1.67 милиарда лева.;

- 2021 година - 1.87 милиарда лв..

А знае ли някой какви пари са отделени за Министерство на вътрешните работи от така наречен държавно управление на разхищението? Изписваме ги с основни букви, тъй като на техния декор митингите в действителност би трябвало да са на ул. " Гурко ", а строшените стъкла да бъдат възобновени със заплатите на служителите:

през 2022 година Министерство на вътрешните работи ще разполага с 2.060 МИЛИАРДА ЛЕВА!

Като единствено за заплати, осигуровки и надбавки ще отидат... Всеки може да види със личните си очи!



В умозаключение... Ами някакво да прибавим в умозаключение. Защото и него сме го писали безчет пъти: стремително редуциране на щатното разписание с 10 000 бройки и преразпределение на заплатите им в верните направления. Останалото единствено ще си пристигна на място!
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР