Подходът на служебното правителство за удължаване на бюджета е най-безопасният,

...
Подходът на служебното правителство за удължаване на бюджета е най-безопасният,
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Нов бюджет може да доведе до политическа безотговорност и купуване на гласове

„ Подходът на служебното държавно управление за удължение на бюджета е най-безопасният, тъй като опцията да се гласоподава бюджет за 2023 година в режим на предизборна акция има заплаха да се трансформира на успех на политическата безнаказаност и пазаруване на гласове. Всяка партия, правейки оферти за едно или друго перо в бюджета, може  да се опита да купува гласове с парите на българите ”. Това съобщи Томислав Дончев от ГЕРБ в Народното събрание.

Той  предложи да бъде свикано съвещание на „ Бюджетна комедия ” в наличието на министъра на финансите, като и специалисти, които да дадат план на  всяко едно от предложенията.

„ Ние към момента нямаме ръководещо болшинство, а бюджетът е редно да бъде импортиран от Министерски съвет, който има небосвод и визия за политики, които намират място в бюджета ”, безапелационен бе Дончев.

Той прикани политиците с изключение на да анонсират, да се научат и да считат.

„ Става дума въпреки всичко за бюджета и всеки разход би трябвало да допуска нов доход. Лошата прогноза на този бюджет и опцията България да продължи да задлъжнява се дължи на огромна степен на бюджетните случки на „ Промяната ”, добави още Томислав Дончев.

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР