Подходът на служебното правителство да предложи удължаване на сегашния бюджет

...
Подходът на служебното правителство да предложи удължаване на сегашния бюджет
Коментари Харесай

Дончев: Здравият разум бавно се връща в политическите сили

Подходът на служебното държавно управление да предложи удължение на настоящия бюджет евентуално е най-безопасният вид, поради заплахата да се гласоподава Бюджет 2023 година в режим на предизборна акция и да се трансформира в успех на политическата безнаказаност и институционално пазаруване на гласове с парите на българите.

Така Томислав Дончев от ГЕРБ разяснява в коридорите на Народното събрание проблема с Бюжет 2023 година и апелите на “Промяната ” служебният кабинет въпреки всичко да внесе свое предложение за бюджет за следващата година. 

Дончев настоя всеки, който предлага разход, да го остойности и да каже от кое място ще дойдат нужните средства. И уточни, че “ако партиите не могат да считат, дано това се случи в бюджетна комисия ”.

Той акцентира, че бюджетът е редно да бъде предложен от държавно управление, което има небосвод и политики.

И не изключи разновидността ГЕРБ да взе участие в срещите за бюджета, инициирани от Българска социалистическа партия. “ГЕРБ може да взе участие във всевъзможни срещи ”, сподели той. 

По думите му параметрите на настоящия бюджет са неприятни. Това, дружно с заплахата от прогнозата България да продължи да задлъжнява в идващите 2-3 години значително се дължала на бюджетните случки на “Промяната ”.

Според Дончев обаче текат процеси на отрезвяване във всички политически сили.

“Наблюдавам постепенно връщане на здравия разсъдък, въпросът е че конституционната процедура е лимитирана във времето и може да се окаже незадоволителна за завръщането на задоволително здрав разсъдък в партиите “, разяснява той рулетката с мандатите. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР