Подхлъзване от стената - това е най-вероятната причина, довела до

...
Подхлъзване от стената - това е най-вероятната причина, довела до
Коментари Харесай

Загиналият в Пирин скиор е карал в необозначен район

Подхлъзване от стената - това е най-вероятната причина, довела до трагичната кончина на планинаря Лъчезар Жегов-Зарето в Пирин. Това мнение изрази пред Bulgaria ON AIR Любомир Джолев от ПСС-Разлог.

62-годишният мъж почина, откакто падна в 200-метрова бездна в Пирин. Мъжът е карал ски в необозначен регион, когато се откъсва дребна лавина, която го събаря върху скалите и той умира на място.

Сигналът за случая е подаден в планинската работа в Разлог в неделя следобяд.

" Към 13 часа получих позвъняване от близки на Зарето, че е станал тежък случай в региона на Суходолската стена над хижа " Яворов ", след което направихме връзка с другия човек - негов другар, с който са били дружно. Той ни сподели ориентировъчно какво се е случило ", сподели Любомир Джолев от ПСС - Разлог.

В акцията се включват и спасители от Банско и Добринище.

" Пристигнахме на мястото на случая. Установихме, че Зарето е умрял, за жалост. Тогава стартира превоз към ниската част на планината ", добави Джолев.

Загиналият скиор е карал на 2700 метра надморска височина в необозначен регион.

" Най-вероятно падение от стената - там има един улей, който би трябвало да се премине. При случая с падение и изхвърляне от стената, която е към 200 метра скали, получава съществени контузии, несъвместими с живота ", безапелационен е планинският чиновник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР