Проблеми със сигурността засягат подгряващия мач на Пакистан за Световното първенство по крикет в Хайдерабад

...
Подгряващият мач на Пакистан срещу Нова Зеландия преди Световното първенство
Коментари Харесай

Подгряващият мач на Пакистан срещу Нова Зеландия преди Световното първенство по крикет на ICC 2023 ще се играе при закрити врати, индийският борд по крикет, домакин на мега събитие, се казва, тъй като опасенията за сигурността и ограниченията продължават да нарушават участието на Пакистан в турнира девет дни преди старта му.

Планира се Пакистан и Нова Зеландия да изиграят първия си мач преди турнира в петък на международния стадион Раджив Ганди в Хайдерабад, столицата на южния индийски щат Телангана.

Продължавайте да четете

списък от 3 елемента Световна купа по крикет на ICC 2023: Отбори, билети, парични награди, Индия срещу ПакистанЗабавянето на визата за Индия пречи на подготовката на Пакистан за Световната купаСнимки: Как мачът по крикет между Индия и Пакистан беше видян от трибунитев края на списъка

Въпреки това, в изявление в понеделник Контролният съвет за крикет в Индия (BCCI) каза, че „мачът [сега] ще се проведе при закрити врати според съвета на местните агенции за сигурност“.

Добавя се, че мачът съвпада с „фестивали в деня и се очакват големи събирания из града“.

Билетите за мача, заедно с девет други подгряващи мача, бяха пуснати в продажба миналия месец и на феновете сега беше казано, че ще получат пълно възстановяване на сумата за този мач.

Пакистан осъжда „несправедливото отношение“

Съобщението на BCCI дойде часове след като пакистанският контингент за Световната купа най-накрая получи визи по-малко от два дни преди заминаването им за Индия.

Забавянето на получаването на визи за играчите и треньорския щаб постави плановете на отбора в безпорядък, като десетилетия наред трънливи връзки между двете страни отново излязоха на преден план.

В понеделник Пакистанският борд по крикет (PCB) писа до Международния съвет по крикет (ICC), световният управляващ орган на спорта, за да изрази загриженост относно „несправедливото отношение към Пакистан“, каза говорител на PCB пред Al Jazeera.< /p>

„Въпрос на разочарование е, че отборът на Пакистан трябва да се изправи пред несигурност преди турнира“, каза говорителят.

Миналия месец мачът от груповата фаза на турнира между Индия и Пакистан в Ахмедабад беше пренасрочен за ден по-рано, на 14 октомври, след като местната полиция каза, че няма да може да осигури адекватна сигурност.

Първоначалната дата за мача се разминаваше с първия ден от индуисткия фестивал Наваратри, каза местната полиция след обявяването на графика на турнира.

Феновете на крикет в Пакистан казаха, че са изправени пред дълги закъснения при получаването на визи за Индия и бяха наложени ограничения върху движението им, ако пътуват през границата, за да гледат мачовете.

„Нашият туристически агент ни каза, че няма да ни бъде позволено да ходим никъде, освен стадиона и хотела ни, след като стигнем до Ахмедабад“, каза Хуршид Али, привърженик на Пакистан, пред Ал Джазира.

„Кой би искал да пътува при такива ограничения? Искаме да отидем и да разгледаме съседната ни страна, но просто не можем.“

Пакистан и Индия са ожесточени съперници откакто получиха независимост от британското управление през 1947 г. Те са водили три войни оттогава и имат строги ограничения върху трансграничното движение на своите граждани.

Директните полети между Индия и Пакистан бяха спрени за повече от четири години след влошаване на връзките около хода на Ню Делхи да отмени полуавтономния статут на управлявания от Индия Кашмир.


Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР