Подготвяйки се за зима без руски газ германците масово изкупуват

...
Подготвяйки се за зима без руски газ германците масово изкупуват
Коментари Харесай

Германците масово купуват духалки

Подготвяйки се за зима без съветски газ германците всеобщо изкупуват електрически уреди. Около 600 000 отоплителни уреди са били продадени в Германия през първите шест месеца на 2022 година, съгласно компанията за пазарни изследвания GFK, това съставлява 35% растеж по отношение на същия интервал на предходната година.

" Има голямо нарастване на продажбите на електрически уреди за отопление през последните два месеца и тези, с които разполагаме към този момент са на привършване ", споделя Франк Доринг, притежател на магазина за електрически артикули Eisen Doring в Берлин.

" Не мога да разясня по кое време ще има доставки на нови електроуреди ", добави той.

През последните месеци " Газпром " понижи постъпателно и фрапантно подаването на газ през Украйна, Полша и Балтийско море с разнообразни пояснения - бойните дейности в украинската Луганска област, контрасанкции против полски компании и техническа нередовност на турбините на тръбопровода " Северен поток 1 ".

Германия е мощно подвластна от съветския енергиен импорт и многократните понижения на доставките на газ от " Газпром " породиха опасения, че Русия може да прекъсне доставките,

с цел да се опита да завоюва политическо въздействие над Европа, която наложи широкообхватни наказания против Москва поради войната в Украйна.

В опитите си да се отърве от зависимостта си от съветския монополист, немското държавно управление подреди газохранилищата да бъдат запълнени до ноември.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР