Подготвяте се за коледно парти старателно, но ненадейно на лицето

...
Подготвяте се за коледно парти старателно, но ненадейно на лицето
Коментари Харесай

Бързо премахване на гнойни пъпки с лесни и ефективни рецепти

Подготвяте се за коледно празненство усърдно, само че внезапно на лицето ви цъфва пъпка

Знаете по какъв начин да се избавите от нея за 2-3 дни, имате обаче единствено един разполагаем.

Започвате трескаво да обмисляте разновидности и да си припомняте магични предписания. Само не бързайте и не стискайте незабавно. Така единствено ще задълбочите казуса.

Ще заличите дейно пъпката, в случай че знаете аргументите за появяването й. Проблемът е присъщ повече при младежите поради вилнеещите хормони. Тогава мастните жлези от челото и носа работят по-активно. Но хормоните въздействат на дамите и по време на месечния цикъл, при бременност или нарушавания в ендокринната система. Причината може да е и в неправилното хранене с огромно количество мазни храни или богати на елементарни въглехидрати. Повишено омазняване на кожата, незадоволително ежедневно разчистване, нервно напрежение и нарушена обмяна също може да провокират пъпки.

Начини за бързо изтриване на гнойна пъпка има доста, измежду тях и предписания от националната медицина.

Неприятно е, само че колкото е по-узряла пъпката, толкоз по-лесно ще се справите с нея. Белият цвят на върха не постоянно е гаранция за това. Натиснете пъпката и в случай че не почувствате болежка, значи можете самоуверено да се заемете с унищожаването й. Има ли болежка, пробвайте да ускорите процеса на съзряване с ихтиол или направете спиртен компрес. Това ще издърпа гнойта на повърхността.

Ако избързате обаче, има огромна възможност да предизвикате оток и нарастване на възпаленото и зачервено място.

Обработете пъпката и мястото към нея с козметичен тампон, пропит със алкохол. Измийте си ръцете и ги натрийте със алкохол. Внимателно натиснете основата на пъпката, с цел да излезе гнойта. Пак почистете със алкохол и измийте лицето с катранен сапун. След 40 минути нанесете на пъпката противовъзпалителен мас, платен от аптеката.

На сутринта би трябвало казусът да е съвсем липсващ. Ако към момента има зачервяване на кожата, може да употребявате лед. Най-добре е да е от билкова запарка, да вземем за пример от лайка или дъбови кори. Много добър резултат има и сок от алое или зелен чай.

Добре е постоянно да имате във фризера ледени кубчета с антисептично деяние. Така можете да реагирате и при други проблеми по лицето – обриви, зачервявания или намек за поява на
пъпка. Към 100 мл запарка от дъбови кори прибавете 50 мл лимонен сок и 1 ч.л. сок от алое. Разбъркайте и незабавно налейте във формички, с цел да се разпределят отмерено съставките.

Изпитано средство за спешна помощ при поява на пъпка е да капнете върху нея малко визин (капки за очи). Това ще снеме зачервяването за известно време.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР