Подготвяте ли се за бебе? Има някои неща, които трябва

...
Подготвяте ли се за бебе? Има някои неща, които трябва
Коментари Харесай

5 промени в храненето, които да направите, ако искате бебе

Подготвяте ли се за бебе? Има някои неща, които би трябвало да знаете за храненето и женския организъм преди зачеването и по време на бременността.

Храната е главното ни гориво. Тя ни дава освен сила, само че и значими хранителни субстанции, благодарение на които бебето се развива вярно в майчиното тяло.

За да се радвате на една здравословна бременност е належащо авансово да подготвите тялото си с подобаващата диета.

Какво би трябвало да измененията?

1. Наблягайте на фолиевата киселина.

Разбира се, постоянно можете да приемате фолиева киселина под формата на хранителна добавка, само че за какво това да не се случи посредством храната? Изследванията демонстрират, че колкото по-богата на фолати е храната ви, толкоз по-малък е шансът за вродени недостатъци у плода.

Добри източници на фолиева киселина в природата са зърнените артикули, зелените листни зеленчуци, варивата, аспержите, авокадото, яйцата, фъстъците, спанакът.

2. Откажете се от пакетираните храни и бързата закуска.

В това число спадат освен приготвените в сладкарниците на открито сандвичи, само че и поничките, вафлите, пиците, всичко, що е от автомат, пържените картофи, тортите, бонбоните. Всички тези обичани лакомства, които до момента сте си разрешавали, би трябвало да останат в историята.

3. Наблягайте на здравословните цели храни.

Под цели храни се подразбира артикули, които не са минали през фабрична обработка и преправка. Това са меса, риба, плодове, зеленчуци, на които е целесъобразно да наблягате.

4. Спрете да пропускате хранения.

Много дами се стремят да пропущат или закуската, или обеда, някои даже вечерята в устрема си да запазят фигурата си.

Този прийом е неправилен, съгласно диетолозите, тъй като колкото по-дълго оставяме организма без хранителни субстанции, толкоз по-упорито той превключва на режим „ предпазване “ на калориите, с които разполага. По този метод метаболизмът се потиска, а дружно с него и редица значими процеси в организма.

За да пораства бебето ви в здравословна среда, разпределете хранителния банкет в няколко порции денем.

5. Обмислете подробно питателните си привички.

За една здравословна бременност е значимо майката да се храни вярно. Ако сте решили да работите за бебе е належащо да си изготвите хранителен проект, съгласуван с вашите привички, само че и да избегнете всички рисковани хранителни навици, които сте имали до момента. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР