Подготвят се документи за провеждане на международен трибунал над украинските

...
Подготвят се документи за провеждане на международен трибунал над украинските
Коментари Харесай

Сепаратистите в Донецк готвят трибунал за военните от Азовстал

Подготвят се документи за осъществяване на интернационален арбитражен съд над украинските военнопленници, които в този момент се намират в ДНР, сподели ръководителят на непризнатата " република " Денис Пушилин, представен от РИА Новости.

" Що се отнася до пандизчиите, с тях работят съответните профилирани ведомства. Що се отнася до задграничните наемници и чужденците в техния състав, информация ще бъде оповестена по-късно. Що се отнася до ориста им в бъдеще, всичко е безусловно явно: в този момент те са арестувани на територията на ДНР, където в бъдеще се планува интернационален арбитражен съд , сега се приготвят съответните документи, написа се уставът на трибунала. Възможно е да има междинни трибунали по образеца на събитията след след Великата отечествена война ", сподели Пушилин в ефира на телевизия " Россия 24 ".

На 20 май Министерството на защитата на Русия. 2439 украински бойци, в това число от полка " Азов " сложиха оръжие и се предадоха, като против последните са заведени наказателни каузи в Русия.

По рано денем бе обявено , че съветски военни започнаха да разчистват мините и руините на територията на металургичния цех " Азовстал " в Мариупол, заяви " Ройтерс ".

Видеозаписи от комплекса демонстрират, че част от съветските бойци са обходили стоманодобивния комбинат и покритите с отломки пътища в близост с минотърсачи, а други са ревизирали под разнообразни предмети за заложени взривни устройства.

" Азовстал " - апокалиптичната цитадела на Украйна

Неговото рухване може да реши изхода от най-важната борба в Украйна

Украинските управляващи не са коментирали публично предаването на комбината на съветските войски. По-рано те нарекоха протичащото се " избавителна интервенция " на военните, като избягваха термините " плен " или " предаване ".

Украинският президент Володимир Зеленски не загатва края на интервенцията в завода в следващото си вечерно послание, само че преди този момент съобщи, че " към днешна дата всички цивилни, медици и ранени са изведени от " Азовстал ". " В близко бъдеще, даже не след няколко дни, извеждането на всички ще бъде приключено ", добави украинският президент.

В петък вечерта в съветските държавни медии и проправителствени телеграмни канали се появи видеозапис със Сергей Волински (Волина ), пълководец на 36-а бригада на морската пехота на украинските сили, в който той се показва и удостоверява, че е попаднал в плен. Твърди се също, че командирът на " Азов " Денис Прокопенко и Святослав Паламара са напуснали територията на завода. С тях няма видеозаписи.

Руското министерство на защитата заяви, че командирът на " Азов " Прокопенко е бил изведен от територията на комбината със специфичен брониран автомобил сякаш " заради омразата на жителите на Мариупол и да го предпазят от желанието на жителите на града да го избият поради многочислените му злодеяния ". Нееднократно съветските сили упрекваха украинските националисти за безразборните бомбардировки и гибелта на цивилни жители по време на обсадата на Мариупол, в това число нападението по родилния дом бе приписана на украинските сили.
 Захарова: Зеленски лъже, че Украйна стои зад евакуацията от Азовстал
Захарова: Зеленски лъже, че Украйна стои зад евакуацията от Азовстал

Украйна се е научила да лъже от американски и натовски специалисти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР