Подготвяме ИТ проекти за 1,2 млрд. евро по Европейския механизъм

...
Подготвяме ИТ проекти за 1,2 млрд. евро по Европейския механизъм
Коментари Харесай

Подготвяме ИТ проекти за 1,2 млрд. евро по Европейския механизъм за възстановяване

Подготвяме ИТ планове за 1,2 милиарда евро по Европейския механизъм за възобновяване. Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известия Росен Желязков на среща по негова самодейност с представители на Държавната организация за електронно ръководство, Комисията за контролиране на известията и мобилните оператори.

Той уточни, че българските планове за дигитален преход ще бъдат готови в синергия сред страната и бизнеса.

По негови думи до седмица Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията ще показа тематична рамка на евентуалните планове. След това разискването ще продължи оперативно в границите на работна група с присъединяване на представителите на страната и бизнеса.
 България с упоритости за цифров хъб, а 24% от семействата не могат да си платят интернета
България с упоритости за цифров хъб, а 24% от семействата не могат да си платят интернета

За доста компании съществуването на интернет страница е задоволителна цифровизация

Желязков означи, че за страната ни цената на поддръжката е малко повече от 6.2 милиарда евро, от които 20% са планувани за финансиране по така наречен дигитален преход. Той изясни, че вероятните планове са създаване на високоскоростни мрежи, обезпечаване на гигабитова съгласуваност за центрове на обществения живот - здания, лечебни заведения, гари, учебни заведения, цифровизация на обществената администрация и основни браншове като опазване на здравето, превоз и обучение. Той съобщи, че о бсъждането на плановете с Европейска комисия ще стартира през октомври.

По думи на министъра от страна на страната и трите ангажирани институции в бранша си партнират и работят добре. Представителите на операторите са изразили подготвеност да се включат в планове за дигитален преход, заявявайки, че поддръжката на страната е значима в сфери, в които няма комерсиално съображение за частни вложения, като инфраструктурата и услугите в отдалечените региони.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР