Подготвя се онлайн система, предназначена за улеснение на работата на

...
Подготвя се онлайн система, предназначена за улеснение на работата на
Коментари Харесай

Правят е-система за джипитата, които поставят ваксини


Подготвя се онлайн система , предопределена за облекчение на работата на общопрактикуващите лекари при осъществяване на имунизацията. Чрез системата общопрактикуващите лекари ще имат опция да декларират количество и тип на ваксини.

Това заяви доктор Данчо Пенчев, шеф на Столичната РЗИ по време на днешното съвещание на Софийския действен щаб по отношение на пандемията Коронавирус 19.

До момента в София са направени над 200 354 ваксини . Очакват се нови доставки на ваксини и през идната седмица, уточни също доктор Пенчев.

Кметът на София Йорданка Фандъкова уточни, че Столична община работи взаимно със Столичното РЗИ и ще продължи да оказва логистична поддръжка за по-добрата организацията на работа.

Продължава слагането на ваксини и в 9 общински Диагностично-консултативни центрове. Екип на " Аварийна помощ и предварителна защита " прави имунизация в обществените домове за възрастни хора и на работещи в столичните театрите.

За днешния ден през коронавирус кабинетите в общинските поликлиники са минали 324 пациента, от които 77 са позитивни или 23% .

Въпреки това съгласно Данчо Пенчев се установи наклонност за понижаване на заболеваемостта в София.

В София са разкрити коронавирус отделения в общинските многопрофилни лечебни заведения Първа, Втора, Четвърта и Пета МБАЛ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР