Подготвили сте вашето CV и сте направили нужното проучване на

...
Подготвили сте вашето CV и сте направили нужното проучване на
Коментари Харесай

Истинските причини, заради които не ви наемат на работа

Подготвили сте вашето CV и сте създали нужното изследване на компанията, в която кандидатствате за работа. Направили сте безусловно всичко, което специалистите предлагат, с цел да се визиите допустимо най-добре на изявлението за работа. Въпреки това, по този начин и не получавате отговор. Какво не е наред?

Независимо от това до къде сте стигнали във вашата кариера, даже и да имате лична компания и да сте прекарали няколко години в назначението на чиновници, постоянно съществува опцията един ден още веднъж да се озовете от другата страна на бюрото. За страдание, в никакъв случай няма гаранция, че ще получите мястото, даже в случай че сте съвършения човек за работата.

Когато обаче преминете през няколко несполучливи изявлението, изцяло естествено е да започнете да се чудите къде тъкмо грешите. Мениджърите, които дават отговор за новите назначения, постоянно употребяват стилистика на учтиви отводи от рода на „ Решихме да поемем в друга посока “, т.е., съвсем невероятно е да разберете същинската причина да не спечелите позицията.

Това са няколко аргументи да не бъдете наети, които в никакъв случай няма да чуете от мениджърите, само че постоянно би трябвало да имате поради.

1. Изглеждате прекомерно нетърпеливи

Търсенето на работа от време на време може да отнеме месеци. Най-малкото, постоянно ще ви се постанова да чакате седмици, с цел да получите позвъняване след изявлението за работа. Когато най-сетне получите някакъв отговор, той може да бъде под формата на най-обикновен имейл с отхвърли. С течение на времето елементарно може да се отчаете и изморите, изключително в случай че сте минали през няколко изявленията, от които не сте получили отговор.

Когато попаднете в сходна прочувствена бездна, единственото решение е да се изправите, да се отърсите и да продължите напред. Покажете интерес и възторг, само че не бъдете прекомерно нетърпеливи, тъй като по този начин излъчвате обезсърчение. Не позволявайте на предходните ви несполучливи изявленията да повлияят на сегашното ви показване.

От огромно значение е и да не изгаряте мостовете с работодателите, които избират различен претендент вместо вас. В края на краищата, някой ден те могат да имат потребност тъкмо от човек като вас.

2. Не сте задоволително уверени

Много от грешките, които вършим на изявление за работа, идват от езика на тялото. Избягването на зрителен контакт, вялото здрависване и неприятната поза могат да алармират липса на убеденост. Ако самите вие не вярвате в себе си, по какъв начин очаквате един шеф да влага във вас?

Седете изправени, усмихвайте си и отговаряйте решително на всеки въпрос. Подобрете самочувствието си, като си кажете, че сте верният човек за работата. Позитивното настройка несъмнено ще си проличи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР