Подготвачета ще пеят, рисуват и танцуват днес в СУ Св.

...
Подготвачета ще пеят, рисуват и танцуват днес в СУ Св.
Коментари Харесай

С танци въвеждат подготвачета в клас

Подготвачета ще пеят, рисуват и танцуват през днешния ден в СУ " Св. св. Кирил и Методий ", с цел да привикнат по-лесно и наесен без боязън да пристъпят в клас като първолаци. С акцията в учебното заведение започва стратегия за акомодация на деца в предучилищна възраст. Целта е от време на време по разнообразни мотиви хлапетата да влизат в учебна среда и да вземат участие в събития от учебния живот. Така на 15 септември, без значение в кое школо ще учат, те ще го припознаят като позната и сигурна среда.

Според психолозите, когато детето се включва в разнообразни действия и се оправя добре с тях, то получава сигурност и убеденост в себе си, като това от своя страна понижава напрежението от непознатото и от новото начало, основава обществена убеденост на детето, което в тази възраст е нова фаза в развиването му. Именно по тази причина програмата на СУ „ Св. св. Кирил и Методий “ включва есенен празник „ Танцуваме, рисуваме, пеем - да творим умеем “ през днешния ден и математическо съревнование „ Бързо, елементарно, тъкмо “, като всички действия са ориентирани по този начин, че детето да повярва в силите и опциите си.

Занапред са планувани два безвъзмездни тренинга за родители, тъй като те също би трябвало да са готови да поддържат децата си. Ще ги води монтесори учител към Нов български университет. Тази есен СУ " Св. св. Кирил и Методий " разкри първата монтесори паралелка за първолаци в общинско учебно заведение в цялата страна.

Всеки финален вторник на месеца школото организира и Ден на отворените порти - родители и деца могат да влязат дружно в час на актуалните първокласници.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР