Подготовката за влизане в еврозоната от 1 януари 2023 г.

...
Подготовката за влизане в еврозоната от 1 януари 2023 г.
Коментари Харесай

Подготовката за влизане в еврозоната тече по план, отчете премиерът на Хърватия

Подготовката за влизане в еврозоната от 1 януари 2023 година тече без проблеми и по проект. Това разгласи министър председателят на Хърватия Андрей Пленкович на съвещание на Националния съвет за въвеждане на еврото като публична валута на Хърватия, съобщава хърватската телевизия Ен1, представена от Българска телеграфна агенция. 

" С участието на Хърватия в еврозоната, както и в Шенген, от 1 януари 2023 година страната ще стане една от петнадесетте страни в света, които са членове по едно и също време и на НАТО, и на еврозоната, и на Шенген. По този метод се трансформираме в част от тясната, само че и на най-развита част на Европейски Съюз. Това е огромно достижение за 30 години “, сподели Пленкович. 

Той добави, че влизането на Хърватия в Шенгенското пространство ще бъде доказано от 1 януари 2023 година за граничните пунктове, а за летищата – от 26 март 2023 г. 

" След влизането си в еврозоната Хърватия ще може по-лесно да се оправя с рецесиите, а жителите и предприятията ще бъдат по-защитени и сигурни от всяка позиция ", добави Пленкович. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР