Подготовката за срещата на върха на лидерите на САЩ и

...
Подготовката за срещата на върха на лидерите на САЩ и
Коментари Харесай

Срещата на Тръмп с Ким Чен-ун ще е в 9 ч. на 12 юни в Сингапур


Подготовката за срещата на върха на водачите на Съединени американски щати и Северна Корея върви добре. Двамата ще се срещнат в 9 ч. сутринта локално време в Сингапур на 12 юни (21 ч. вашингтонско време на 11 юни, 1 ч. по Гринуич или 4 ч. българско време на 12 юни), сподели говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

" Подготвяме се интензивно за тази среща на върха ", съобщи тя и означи, че е реализиран забележителен прогрес в полемиките с Пхенян.

" Първата среща бе планувана за 12 юни в 9 ч. сутринта локално време ", добави тя.

Пълният дневен ред на срещата към момента не е оповестен, отбелязва Асошиейтед прес.

Сара Сандърс дефинира писмото, което висшият севернокорейски представител Ким Йон-чхол съобщи от името на Ким Чен-ун на Тръмп в петък като " забавно ", само че добави, че няма да разяснява наличието му.

Запитана за вероятно намаляване на американската позиция по отношение на Пхенян след неотдавнашния отвод на Тръмп да употребява израза " оптимален напън ", който дълго време се употребяваше, Сандърс сподели, че няма никаква еволюция в американската позиция, съобщи Франс прес.

" Нашата политика не се е трансформирала. Ние няма да понижим натиска, до момента в който няма денуклеаризация ", увери тя, само че не употребява също израза " оптимален напън ".

Вашингтон желае цялостна, проверяема и необратима денуклеаризация на Северна Корея и сподели, че е подготвен да даде гаранции за сигурността на режима, който постоянно е считал нуклеарния си боеприпас като един тип " застраховка живот ", отбелязва Франс прес.

От своя страна Ким Чен-ун твърди, че желае да върви към денуклеаризация на Корейския полуостров, само че стадий по стадий. Режимът също така намерено съобщи, че отхвърля каквото и да едностранно разоръжаване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР