Подготовката за сеченето на български евромонети може да започне, след

...
Подготовката за сеченето на български евромонети може да започне, след
Коментари Харесай

България вече се готви да сече евромонети

Подготовката за сеченето на български евромонети може да стартира, откакто съответните стъпки влязоха в Меморандум за съгласие сред нашата страна, Европейска комисия и Еврогрупата. Документът беше подписан през днешния ден в Брюксел, като новината първи заяви президентът Румен Радев пред публицисти в Тирана.

" Това е самопризнание за напъните на няколко държавни управления и е самопризнание на всички страни от Еврогрупата след щателни разбори за напъните на служебното държавно управление да се оправи с голямата инфлация, която е превзела цяла Европа. Това е самопризнание, че държавното управление съумява, то пречупи тренда ", съобщи президентът.
 Fitch: Рискът България да одобри еврото чак след 2025 година пораства
Fitch предвижда по кое време е най-вероятно да приемем еврото

Кредитната организация чака едвам 1.4% растеж на стопанската система ни следващата година

Меморандумът съдържа стъпки, които засягат сеченето на избрани количества пробни монети с изображенията на общите страни на евромонетите и избора на националните дизайни на българските евромонети, прецизираха от пресцентъра на Българска народна банка.

Подписите си под него са положили заместник- ръководителя на Европейска комисия Валдис Домбровскис, от еврокомисаря за стопанската система Паоло Джентилони, от ръководителя на Еврогрупата Паскал Донахю и от страна на Република България от министъра на финансите Росица Велкова и шефа на Българската национална банка Димитър Радев.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР