Подготовката за Коледа и Нова година често води до изпробване

...
Подготовката за Коледа и Нова година често води до изпробване
Коментари Харесай

Как да спестим пари покрай празничното пазаруване за храна?

Подготовката за Коледа и Нова година постоянно води до експериментиране на разнородни нови предписания, извършване на покупки в последния миг, претрупване на масата. По това време на годината съществува огромен риск да закупите артикули на повишени цени. За това по какъв начин да спестите на масата за празниците, препоръки дава основният готвач от “Кухни в региона ” Максим Кузнецов.

На първо място, съгласно специалиста, е значимо да купувате консервирани зеленчуци. Може да ги включите в доста празнични ястия, съхраняват се дълго време и не заемат доста място в хладилника. Въпреки това, когато купувате, е значимо да обърнете внимание на положението на опаковката, в която се продава продуктът. Избягвайте да купувате консервиран грах и царевица, чиито кутии са ръждясали или напукани.

Деликатеси като хайвер или сурово пушени салами също могат да бъдат закупени без риск да похарчите прекалено много.

" Срокът на валидност на салама, съхраняван в ледник, варира от четири до шест месеца, а консервираният хайвер ще резервира качеството си за една година, когато се съхранява в ледник. Препоръчително е да съхранявате в най-студената част на хладилника, ”, изясни специалистът.

Внимавайте със периодите на валидност. Суровопушената наденица се съхранява най-добре в опаковъчна кухненска хартия.

В допълнение към тези деликатеси е значимо да закупите авансово месо и риба, които може да замразите и размразите по време на празниците преди да пристигна времето за готвене. В навечерието на Нова година те доста нарастват.

" Срокът на валидност на месото варира от шест месеца (свинско) до 12 месеца (птиче, телешко) при температура –14 до –18 градуса. За множеството типове морска риба срокът на валидност при температури не по-високи от -18 стартира от 4-6 месеца. Много по-малко е единствено при скумрията – два месеца “, изясни Максим Кузнецов.

Освен това специалистът посъветва да се купуват бутилирани сокове, бонбони и алкохолни питиета авансово, преди множеството хора да стартират да пазарят хранителни артикули.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР