Подготовката за изборите върви по план. Имаме разписан план по

...
Подготовката за изборите върви по план. Имаме разписан план по
Коментари Харесай

Вътрешният министър с подробности за подготовката на изборите


Подготовката за изборите върви по проект. Имаме написан проект по дни. Това сподели пред публицисти след съвещанието на Министерски съвет служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година, съобщи кореспондент на.

Влезли сме в връзка с ЦИК, изяснили сме главните проблеми, изяснили сме и някои предварителни решения по тях. През тази седмица мисля, че ще можем да затворим най-важните тематики и започваме детайлите по проекта на база на предходните избори, който има във всяка една от институциите – както междуведомствен, по този начин и в системата на Министерство на вътрешните работи. Този проект е извънредно обстоен, всеки има написани задължения, в това число и със периоди, и ние го изпълняваме. Към него добавихме основаването на една група по киберсигурност, която в този момент ще работи и която ще се погрижи да се усили отбраната в този аспект на осъществяване на изборите, съобщи Демерджиев.

В отговор на въпрос какви дейности подхваща Министерство на вътрешните работи против пазаруването на гласове и корпоративния избор, вътрешният министър съобщи: " В момента работим по възстановяване на оперативната работа в Министерство на вътрешните работи. Тя се движи на равнища потребление на специфични разследващи средства, потребление на информатори, които имат отношение към тези въпроси. Сблъскахме се с това, че оперативната работа беше много занемарена. Усилваме тази работа като предварителна защита и оттова насетне чакаме активизиране на сигналите. Към момента нямаме ясни сигнали, само че ние сме длъжни да усилим оперативната работа, да следим тези лица, за които има данни, че вземат участие в такива практики или има данни, че могат да се включат и да вземат участие в такива практики ".

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР