Подготовката за изборите 2 в 1 върви нормално и в

...
Подготовката за изборите 2 в 1 върви нормално и в
Коментари Харесай

ЦИК: Две партии са подали молба за заличаване - Правото и Републиканци за България

Подготовката за изборите 2 в 1 върви обикновено и в период. Това сподели на брифинг представителят на ЦИК Росица Матева, съобщи Българска национална телевизия.

Днес изтичат няколко значими периода - всички партии и обединения следва да подадат документи за регистрация до 17 часа. Тогава изтича и срокът за молби за изтриване на регистрация. Две партии са подали молба за изтриване - " Правото " и " Републиканци за България ".

След възможното им изтриване ще останат 20 партии и 11 обединения. От обединенията 10 са регистрирани и за двата вота и единствено една - за народен парламент.

До момента за европейските избори заявки за регистрация са подали 24 партии и обединения и един иницативен комитет, издигнал самостоятелен претендент.

Утре в 16 часа ще бъде изтеглен жребият, с който ще се дефинират номерата на всички партии, обединения и самостоятелни претенденти. След това ще бъде изтеглен и жребият за участията в БНР и Българска национална телевизия по време на предизборната акция. ЦИК е взела решение, че партиите и коалиците, които не получават дотации, ще получат по един медиен пакет.

Предизборната акция стартира в 00.00 ч. на 10 май и ЦИК приканва за съблюдаване на положителния звук и иИзборния кодекс.

Съвет за електронни медии ще прави профилиран мониторинг и ще изпраща сигнали до ЦИК в случай че сметне, че има нарушавания.

До 14 май българите в чужбина могат да подадат заявки за гласоподаване. До момента заявки за евровота са подали 4193 души, а националните избори - 19 448 души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР