Подготовката на следващия летен сезон ще започне с обявяване на

...
Подготовката на следващия летен сезон ще започне с обявяване на
Коментари Харесай

Обявяват тайни търгове за 21 плажа от януари

Подготовката на идващия летен сезон ще стартира с оповестяване на търгове с скрито наддаване за отдаване чартърен на морски плажове в интервала януари - февруари 2023 година , оповестиха от Министерство на туризма.

Процедурите ще се организират в сходство с Правилника за използване на Закона за държавната благосъстоятелност във връзка със Закона за устройство на Черноморското крайбрежие за отдаване чартърен на обекти - изключителна държавна благосъстоятелност, обособени елементи от крайбрежната плажна линия - морски плажове в областите Добрич, Варна и Бургас.

Като наблюдаващи на провеждането на тръжните процедури ще бъдат поканени представители на Министерство на вътрешните работи, ДАНС и КПКОНПИ.
 Диги от пясък още веднъж се издигат на плажа в Слънчев бряг
Диги от пясък още веднъж се издигат на плажа в Слънчев бряг

Въпреки възбраната на обрастния шеф

Заповедите за оповестяване на търговете ще бъдат оповестени минимум 30 дни преди крайния период за подаване на заявките за присъединяване на интернет страница на Министерство на туризма, в раздел " Обяви и търгове ", поддиректория " Търгове за наем на плажове ", с оповестени дата, час и място за осъществяване на търга. Условията и условията към претендентите за присъединяване в процедурата са разказани в тръжна документи, която ще се продава по ред, разказан в заповедта за търга. Огледът на обектите ще може да се прави от закупилите тръжни документи без да е предварителна поръчка.

Търгове ще бъдат оповестени за плаж Икантлъка 1 в област Добрич , община Каварна, в област Варна - за плажовете в община Варна Чайка - централен 1, Минерален басейн - север, Буните 2 - запад, Буните 2 - изток и Фичоза - част 2, в община Аврен - Романтика, Камчия - север 1 и Камчия - север 2, в община Долни чифлик - Шкорпиловци - юг, и в община Бяла - Бяла - централен III и Бяла - Чайка, в област Бургас - плажовете в община Несебър Обзор - детски лагери, Елените 1 и Несебър - остарял град, в община Поморие - Къмпинг Ахелой - част 3 и Поморие - буната, в община Приморско - Стамополу - Перла и Младост - ММЦ, и в община Царево - Караагач, Къмпинг - Юг, Царево - Попски, и Устие на река Велека.
 Инспекцията по труда откри 6800 нарушавания по Черноморието през летния сезон
Инспекцията по труда откри 6800 нарушавания по Черноморието през летния сезон

195 лица са открити да работят без подписан трудов контракт

След като бъдат съобразени условия като ход на висящи правосъдни производства и вероятните периоди на наемните контракти, ще бъде осъществена спомагателна преценка дали да бъдат открити процедури за отдаване чартърен и на следните обекти - изключителна държавна благосъстоятелност, обособени елементи от крайбрежната плажна линия, представляващи морски плажове: Кабакум - централен и Кабакум - Юг в региона на Варна и в Бургаска област - Сарафово - юг, Созопол - запад, и Василико.

Инвестиционен интерес за наемане на обект от отвън посочените може да бъде деклариран до 31 януари 2023 година в Министерството на туризма. Специализираната администрация на институцията прегледа предложенията и ще реши опциите, допустимостта и годността на съответния обект да бъде предан чартърен по законоустановения ред, посредством осъществяване на търг с скрито наддаване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР