Подгорица. В сряда вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс приключва своята

...
Подгорица. В сряда вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс приключва своята
Коментари Харесай

Майк Пенс: Вратите на НАТО винаги ще останат отворени за европейските държави, които споделят нашите ценности

Подгорица. В сряда вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс завършва своята европейска обиколка с посещаване в Черна гора, където взе участие в срещата на върха на Адриатическата харта, предава Bloomberg.
Вицепрезидентът ще организира срещи с водачите на страните членки на НАТО: Словения, Хърватия и Албания, както и с министър председателите на Македония и Косово, които също желаят да се причислят към организацията. Сърбия, която желае да стане член на Европейския съюз, само че не и на Алианса, също участва на срещата.
Пенс означи, че американският президент Доналд Тръмп „ доста скоро “ ще подпише закон „ за усилване и кодифициране на актуалните наказания на Вашингтон против Русия “. Вицепрезидентът повтори апела на Тръмп към страните членки в НАТО да усилят своите
разноски за защита и да доближат целените 2% от брутния вътрешен артикул.
Освен това Пенс разяснява, че Черна гора е образец за другите страни, че НАТО може още да се уголемява. Приемането на страната „ потвърждава, че вратите на Алианса остават отворени и постоянно ще бъде по този начин за тези европейски страни, които споделят нашите полезности, способстват за общата защита и се пробват да реализират сигурност, разцвет и независимост за своите жители “, добави Пенс.

Превод и редакция: Мария Динкова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР