Подгорица. Протестите на гражданите в Черна гора доведоха опозиционните партии

...
Подгорица. Протестите на гражданите в Черна гора доведоха опозиционните партии
Коментари Харесай

„Нова Македония“ : Гражданските протести в Черна гора обединиха опозицията

Подгорица. Протестите на жителите в Черна гора доведоха опозиционните партии до решение за реализиране на единение и вместо да се нападат и упрекват взаимно, те ще насочат активността си към обща политическа акция против ръководещата Демократична партия на социалистите. Повечето от опозиционните партии обществено поддържаха така наречен мирни митинги на жителите и поддържаха настояванията на уредниците, въпреки митингите да се организират без партийна символика, написа първият македонски всекидневник " Нова Македония " .
„ Протестите на жителите разрешиха да се сътвори усовие за единството на опозицията и демонстрираха на партиите, че не могат да завоюват, като се нападат един различен. Досега няма забележими опити да се слагат митингите в партиен подтекст. От друга страна, опозиционната сцена не е идилична и към момента има някакви тонове на различия - споделя Йована Марович, шеф на мрежата „ Политикон “.
Опозиционните партии би трябвало да извърнат внимание на своите различия и офанзиви, с цел да не се върнат към обстановката, при която бяха разединени. Спонтанните митинги сочат, че жителите търсят фундаментални промени във връзка с смяната на властта, което е един от главните постулати на демокрацията, прибавя тя в изказване пред „ Веисти “.
Депутатът от Демократичния фронт Йован Вучурович съобщи, че гражданските митинги към този момент дават резултати.
„ Очевидно е, че има сила и решителност да се стигне до края за настояванията, които се предявяват на държавното управление. Хората се сплотяват, желаят да освободят Черна гора. Те към този момент не желаят да бъде пленник на незаконния режим и намерено се опълчва на аномалиите, корупцията и грабежа, който стига до върха на властта - споделя Йован Вучурович.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР