Подгорица. Част от изплащането на кредитите, които международните финансови институции

...
Подгорица. Част от изплащането на кредитите, които международните финансови институции
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов в Подгорица: Балканите могат да станат мощна икономическа зона

Подгорица. Част от изплащането на заемите, които интернационалните финансови институции биха могли да провиснал за свързаността на Балканите, да става посредством въвеждането на тол системи и таксите за прилагане на пътищата в района да бъдат уеднаквени, с цел да може Балканите да станат мощна икономическа зона. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов на взаимна конференция с премиера на Черна гора Душко Маркович в Подгорица, където е на публично посещаване, оповестиха от държавната осведомителна работа .
„ Рисковано, само че и с доста воля, постигнахме обилни резултати по процеса за евроинтеграцията на Балканите. Мисля, че до края на годината Черна гора има действителния късмет ”, сподели министър-председателят Борисов и уточни, че би трябвало да се работи интензивно, с цел да може страната да затвори още две глави от предприсъединителния развой.
Министър-председателят Борисов съобщи и че ще бъде основано смесено сдружение сред двете страни за транспорт на електрическа енергия. „ Мисля, че това ще е сполучлив план. Надявам се през идващите месеци да създадем стопански конгрес, да подготвим една сходна конструкция. Черна гора и Италия вършат нещо неповторимо. Ние имаме сила, можем да създадем нещо сходно “, сподели министър председателят. По думите му това ще е един балкански план с присъединяване на всички страни, които имат интерес.
По отношение на миграцията българският министър председател още веднъж акцентира, че всяка страна на външна граница, би трябвало да поставя старания за справяне с миграционната вълна. „ България го е направила – създаване на оборудване, доста техника, видеокамери, и имаме нула миграция. Така че ние показахме, че можем “, добави Борисов.
Премиерът на Черна гора Душко Маркович благодари за напъните на страната ни за слагането на европейската вероятност за страните от Западните Балкани във фокуса на разискванията в Европейския съюз. Той оцени позитивно резултатите от извършените срещи по време на Българското председателството на Съвета на Европейски Съюз, както и подписаната от всички европейски водачи в София декларация за интеграцията на страните от района.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР