Поделението за изкуствен интелект (AI) на Google - DeepMind, за

...
Поделението за изкуствен интелект (AI) на Google - DeepMind, за
Коментари Харесай

AI поделението на Google излезе на печалба за първи път

Поделението за изкуствен интелект (AI) на Гугъл - DeepMind, за първи път излезе на облага, демонстрират резултатите на компанията за 2020 година DeepMind, която е основана в Лондон, само че има офис и в Калифорния, работи съвсем екслузивно по планове на компанията притежател Alphabet, което е помогнало за повдигането на оборота й повече от три пъти, достигайки 826 млн. паунда. Печалбата за 2020 година е 46 млн. паунда преди налози. Разходите доближават 780 млн. паунда, което е доста повишаване от тези за 2019 година, когато бяха 717 млн. Компанията досега постоянно беше на загуба, откакто беше купена от Alphabet през 2014 година за 400 млн. паунда.

" През този регистриран интервал постигнахме забележителен прогрес в нашата задача за ускорение на научните открития. Нашите реформаторски резултати в прогнозирането на протеиновата конструкция бяха оповестени за един от най-значимите приноси, които AI направи за напредъка на научните знания ", обявиха от DeepMind.
Успешни планове
Компанията може да се похвали и с няколко повече от сполучливи плана напоследък, измежду които подобряването на планувания час на идване за употребяващите GoogleMaps с най-малко 50%, план за запазване на батериите на устройства, които употребяват операционната система на Гугъл - Android. Други сфери, в които компанията работи, са подобряването на гласа на персоналния помощник на Гугъл, възстановяване на text-to-speach услугите на компанията притежател, подобряването на логаритъма, по който се предлагат нови видеа във видеоплатформата YouTube, за помагане на компанията за самостоятелни коли Waymo, както и за възстановяване на продажбите и рекламите.

Един от дребното планове, по който компанията е работила и те не са на Alphabet, е дружно със синоптичната работа Met Office във Англия. Благодарение на компанията за AI синоптиците към този момент могат ясно и тъкмо да предскажат местоположението, времетраенето и силата на превалявания, които се чакат в идващите два часа.

Високите разноски се свързват с конкуренцията за привличане на надарени служащи, което става все по-трудно, изключително като се вземе поради и броят на другите компании, които желаят да бъдат водачи в сферата. Според Financial Times реномирани академични професори получават предложения, които надвишават университетските им заплати най-малко 10 пъти, с цел да стартират работа в някоя от фирмите всред Фейсбук, Гугъл, Amazon и Microsoft.

Поделението за изкуствен интелект (AI) на Гугъл - DeepMind, за първи път излезе на облага, демонстрират резултатите на компанията за 2020 година DeepMind, която е основана в Лондон, само че има офис и в Калифорния, работи съвсем екслузивно по планове на компанията притежател Alphabet, което е помогнало за повдигането на оборота й повече от три пъти, достигайки 826 млн. паунда. Печалбата за 2020 година е 46 млн. паунда преди налози. Разходите доближават 780 млн. паунда, което е доста повишаване от тези за 2019 година, когато бяха 717 млн. Компанията досега постоянно беше на загуба, откакто беше купена от Alphabet през 2014 година за 400 млн. паунда. " През този регистриран интервал постигнахме забележителен прогрес в нашата задача за ускорение на научните открития. Нашите реформаторски резултати в прогнозирането на протеиновата конструкция бяха оповестени за един от най-значимите приноси, които AI направи за напредъка на научните знания ", обявиха от DeepMind.
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Технологии
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР