Поддръжниците на кампанията на Доналд Тръмп MAGA (от Да направим

...
Поддръжниците на кампанията на Доналд Тръмп MAGA (от Да направим
Коментари Харесай

Байдън: MAGA републиканците са заплаха за демокрацията

Поддръжниците на акцията на Доналд Тръмп MAGA (от „ Да създадем Америка още веднъж велика “/Make America Great Again) са опасност за демокрацията. Това съобщи американският президент Джо Байдън по време на тирада във Филаделфия, съобщи Би Би Си.

„ MAGA силите са решени да върнат тази страна обратно където няма право на избор, право на персонален живот, право на контрацепция, няма право да се ожениш за който обичаш “, сподели той, като добави, че поддръжниците на Тръмп предизвикват властнически водачи и разпалват пламъците на политическото принуждение.

Лидерът на републиканците в Камарата на представителите Кевин Маккарти отвърна на удара като сподели, че Байдън е „ наранил тежко душата на Америка “.

Размяната на обвинявания идва два месеца преди междинните избори, които ще са от решаващо значение за салдото на силите във Вашингтон.

Президентът демократ произнесе речта си в четвъртък вечерта в Залата на независимостта във Филаделфия, където беше подписана Декларацията за самостоятелност на Съединени американски щати. Основен акцент в речта му бе лозунга от предизборната му акция от 2020 година за възобновяване на „ душата на Америка “.

Той сподели, че не осъжда всички 74 милиона американци, които гласоподаваха за Тръмп преди две години. „ Не всеки републиканец, даже болшинството от републиканците, не са MAGA републиканци “, сподели той.

„ Но няма подозрение, че Републиканската партия през днешния ден е доминирана, ръководена и сплашвана от Доналд Тръмп и MAG републиканците и това е опасност за тази страна. “

Президентът сподели, че поддръжниците на Тръмп считат тълпата, която щурмува Капитолия предходната година, за патриоти, а не като бунтовници.

„ Дълго време ние си казвахме, че американската народна власт е обезпечена. Но не е. Трябва да я пазиме. Да я отстояваме. Всеки един от нас “, сподели БАйдън.

Президентът, който встъпи в служба, обещавайки да сплоти страната, неотдавна изостри реториката си против поддръжниците на Тръмп.

Миналата седмица Байдън приравни това, което той назова „ крайни “ републиканци, с „ полуфашизъм “.

В същото време Маккарти приказва за малко от родния град на Байдън Скрантън, Пенсилвания.

Конгресменът от Калифорния сподели, че президентът е „ избрал да разделя, унижава и омаловажава съгражданите си американци ".

„ Защо? Просто тъй като не са съгласни с политиката му. Това не е водачество “, сподели той, като прикани Байдън „ да се извини за клеветата против десетки милиони американци, които разказа като фашисти “.

Републиканецът сподели, че президентството на Байдън е обременило Америка с възходяща инфлация, отворени граници, „ несполучливото “ евакуиране от Афганистан и най-смъртоносната национална незаконна вълна от две десетилетия.

„ През последните две години Джо Байдън предприе нахлуване против душата на Америка, нейните хора, законите й, най-свещените й полезности. Той стартира нахлуване против нашата народна власт. Той тежко нарани душата на Америка и съобщи доверието на Америка “, сподели още той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР