Поддръжниците на Доналд Тръмп създават и споделят генерирани от изкуствен

...
Поддръжниците на Доналд Тръмп създават и споделят генерирани от изкуствен
Коментари Харесай

Фейк снимки на Тръмп, създадени с Изкуствен интелект, целят да привлекат чернокожи избиратели

Поддръжниците на Доналд Тръмп основават и споделят генерирани от изкуствен интелект подправени изображения на чернокожи гласоподаватели, с цел да насърчат афро-американците да гласоподават за републиканци. Би Би Си обаче открива десетки фалшификации и лъжливи фотоси на чернокожи, които се показват за поддръжници на някогашния президент.

Тръмп намерено ухажва чернокожите гласоподаватели, които бяха основни за изборната победа на Джо Байдън през 2020 година Но няма доказателства, които непосредствено да свързват тези изображения с акцията на Тръмп.

Съоснователят на групата Black Voters Matter, която предизвиква чернокожите да гласоподават, споделя, че манипулираните изображения прокарват „ стратегически разказ “, предопределен да покаже Тръмп като известен в черната общественост.

Именно тези подправените изображения на чернокожи поддръжници на Тръмп, генерирани от изкуствен интелект (AI), са една от нововъзникващите трендове за дезинформация преди президентските избори в Съединени американски щати през ноември.

В репортажа на английската медия се отбелязва, че няма сходни изображения на Джо Байдън. На фотоси той нормално е самичък или с други международни водачи като съветския президент Владимир Путин или някогашния президент на Съединени американски щати Барак Обама.

През януари обаче самият претендент на демократите беше жертва на реплика, генерирана от AI.

Автоматично аудио позвъняване, за което се твърди, че е на Байдън прикани гласоподавателите да пропуснат първичните избори в Ню Хемпшир, където той се кандидатира. Поддръжник на Демократическата партия призна виновността си, като изясни, че по този метод е желал да притегли вниманието към капацитета за корист с технологията.

Дезинформацията е тактичност от 2016 година в Съединени американски щати. Тогава се заприказва за въздействие на непознати сили, като Русия, която се пробва да „ насади “ съответни хрумвания. През 2020 година фокусът се измести върху локалната дезинформация – подправените разкази, че президентските избори са били откраднати.През 2024 година специалистите предизвестяват за рискова композиция от двете.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР