Поддръжката на RAR и 7-Zip архиви вече е вградена в

...
Поддръжката на RAR и 7-Zip архиви вече е вградена в
Коментари Харесай

Windows 11 добавя вградена поддръжка на RAR и 7-Zip архиви


Поддръжката на RAR и 7-Zip архиви към този момент е вградена в тестова версия на Windows 11
(снимка: Microsoft)

Microsoft извърши свое заричане, като добави поддръжка на архиви RAR и 7-Zip в Windows 11, както и помощник с изкуствен интелект Copilot AI. Новите функционалности са включени в компилация под номер 23493, налична в канала за разработчици Windows Insider Dev Channel.

Тестерите ще виждат Windows Copilot в дясната странична лента на десктопа на Windows 11. Компанията дава обещание, че панелът ще работи редом с отворени приложения, без да ги припокрива и да им пречи. Така потребителите ще могат да се извърнат към AI за помощ когато и да е.
още по темата
Захранван от изкуствен интелект, Windows Copilot може да задава въпроси, на които нормално дава отговор Bing Chat. Асистентът може даже да извършва някои систематични команди, отбелязва The Verge.

Windows Copilot може също да се употребява за анотиране на текст, сходно на страничната лента на Bing в браузъра Edge, и за генериране на изображения и текст. Очевидно редом ще се демонстрира и подобаваща реклама.

Тъй като това е ранна версия, Windows Copilot към момента не е изцяло функционален и към този момент потребителите могат да управляват посредством него единствено няколко съществени настройки на Windows. Към момента няма поддръжка на външни разширения от така наречен „ трети страни ”.

Windows Copilot е наличен когато и да е в панел в профил на десктопа
(снимка: Microsoft)

Тестовата версия на Windows 11 към този момент има интегрирана поддръжка за архивни файлове RAR, 7-Zip, tar, gz и други В същото време компанията предизвестява, че към момента не са изключени проблеми с продуктивността, които ще бъдат поправени в идващите компилации на системата в Windows Insider.

По-рано, на конференцията за разработчици Bild, Microsoft разгласи, че универсалната поддръжка за архиви в Windows 11 ще стане притежание на потребителите през септември. Освен това компанията възнамерява да обезпечи освен отваряне, само че и основаване на архивни файлове, само че едвам през 2024 година

Друга нова функционалност е усъвършенстваният интерфейс за ръководство на звука в „ бързите настройки ”. Например, можете да оптимизирате звука поотделно за всяко приложение, добавени са също опция за бърза промяна на устройства и композиция от клавиши WIN+CTRL+V, която извиква аудио-миксера.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР