Поддръжката на 15-те локомотива Смартрон“, които бяха закупени от държавното

...
Поддръжката на 15-те локомотива Смартрон“, които бяха закупени от държавното
Коментари Харесай

Срещу 90 млн. лв. БДЖ подсигури поддръжката на локомотивите „Смартрон“

Поддръжката на 15-те локомотива „ Смартрон “, които бяха закупени от държавното жп сдружение „ БДЖ – Пътнически транспорти “, ще коства над 90 млн. лева В идващите 9 години постоянната им поддръжка ще се обезпечава от ДЗЗД „ Сименс Трон “.

За задачата БДЖ и компанията подписаха два контракта след извършени публични поръчки, оповестяват от пресцентъра на сдружението. Единият е за доставка на аварийни елементи, като цената му е 867 хиляди лева

Другият е за осъществяване на техническата поддръжка, като неговата стойност е 83.8 млн. лева Тя ще е за период от 9 години и включва планова и извънпланова поддръжка, планови проверки, промяна на моноблокови колела и спирачни дискове, осъществяване на спешен ремонт и инспекции по сигурност.

Договорите са значима част от обезпечаването на поддръжката на локомотивите, чийто гаранционен период изтича през 2024 година “, допълват от БДЖ.

Договорите влизат в действие от датата на подписването им.

Припомняме, че 15-те локомотива, които носят имената на български владетели, бяха закупени през 2020 година против съвсем 100 млн. лева

Съвсем неотдавна пък стана ясно, че „ Сименс “ ще достави още 10 такива машини на БДЖ след извършен търг. Стойността им е 91 млн. лева без Данък добавена стойност.

От БДЖ допълват, че подписването на договорите подсигурява поддържането на преносимия състав в придвижване, безвредната му употреба и отремонтирането му в къси периоди с утвърден график и обезпечени наличия за потребностите на тяхната поддръжка, което е значима и неизменима част в планирането на обезпечаване на кадърен преносим състав за обслужване на Графика за придвижване на влаковете.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР