Поддържайки бързо темпо на изстрелване на месец, Virgin Galactic на

...
Поддържайки бързо темпо на изстрелване на месец, Virgin Galactic на
Коментари Харесай

Virgin Galactic записва 4-ти комерсиален суборбитален космически полет с 3-ма космически туристи на борда

Поддържайки бързо движение на изстрелване на месец, Virgin Galactic на Ричард Брансън изпрати екипаж от шест души, в това число трима галактически туристи, на малко пътешестване с ракетоплан отвън долните пластове на атмосферата в петък в четвъртия суборбитален галактически полет на компанията с плащащи клиенти на борда.

Присъединявайки се към двама водачи на Virgin Galactic и основния треньор на астронавти на компанията на борда на галактическия аероплан VSS Unity, английският рекламен шеф Тревър Бийти, Американският популяризатор на науката Рон Розано и Намира Салим, първият пакистанец, летял в космоса, излетяха от Spaceport America в Ню Мексико към обяд EDT. два кораба се изкачиха на височина от към 44 000 фута и след последни инспекции галактическият аероплан беше пуснат да лети самичък. Докато падаше, командирът Кели Латимър и вторият водач Рик Стъркоу, някогашен пълководец на галактическа совалка, възпламениха хибридния ракетен мотор на галактическия транспортен съд, с цел да стартират изкачването към космоса.

Под ъгъл съвсем нагоре и ускоряване до съвсем три пъти по-голяма от скоростта на звука, ракетният мотор се изключва към две минути след запалването. В този миг, продължавайки нагоре по балистична траектория, тримата пасажери и треньорът на астронавтите на Virgin Бет Моузес съумяха да разкопчаят коланите и да се носят из кабината, когато Unity се изви и стартира да пада назад към Земята.

туитира преди изстрелването.

Сред предметите, които Бийти носеше със себе си: чек за $2,23, подписан от Орвил Райт през 1923 година

„ През 1903 година Орвил Райт записа името си в историята, извършвайки първия полет с мотор на човечеството, “ Бийти разгласява. „ През 1923 година Райт написа чек за $2,23. През 2023 година чекът на Орвил ще лети безтегловно в Космоса с мен. След като е добре прегънат в този книжен аероплан. “

Полетът беше четвъртата комерсиална задача на Virgin и петата през четири месеца и половина. Представители на Virgin споделят, че към 800 претенденти са в листата на чакащите да летят на борда на галактическия аероплан на компанията.

Blue Origin, благосъстоятелност на създателя на Amazon Джеф Безос, предлага търговски суборбитални полети на борда на своя галактически транспортен съд New Shepard от 2021 година, само че компанията сега е приземена на фона на работа за разрешаване на проблем с бустер, който дерайлира непилотирана изследователска задача предходната година.

Федералната авиационна администрация завърши своя разбор на злополуката и чиновници на компанията споделят, че полетите се чака да бъдат обновени скоро. < /p>

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР