Поддържането на добра физическа форма е от съществено значение за

...
Поддържането на добра физическа форма е от съществено значение за
Коментари Харесай

Признаците, че не сме в добра форма

Поддържането на добра физическа форма е от значително значение за здравето и продължителността на живота. Но всеки има интервали, в които се е поотпуснал, даже това да не се проличава изключително по показанията на кантара.

Килограмите не са единственият индикатор, че не сме в доба форма. Ето кои са другите, само че които би трябвало да обърнем внимание. И в случай че някои от тях са на разположение, би трябвало да предприемем съответните ограничения.

Задъхване

Ако не ни доближава въздух при някои нормални действия, които не изискват изключително натоварване, значи сме изгубили тренинг (или пък в никакъв случай не сме го имали). Задъхването идва от натоварването върху сърдечно-съдовата система, която се пробва да обезпечи задоволително О2 на мускулите, включително и на сърцето.
 Снимка 484377

И в случай че сме привикнали на минимална физическа интензивност и придвижване, даже едно нанагорнище по стълбите може да ни накара дa дишаме с отворена уста. А с цел да сме в добра форма, сърдечно-съдовата ни система би трябвало да е приспособена към нараснали физически потребности.

Това значи да поддържаме периодичност от по-малко от 20 вдишвания в минута и пулс под 100 удара в минута. За да реализираме този резултат, би трябвало да упражняваме всекидневно, не дълготрайно време и последователно да усилваме натоварването, а дружно с него - и своята устойчивост.

Болки в гърба

Ако усещаме болки ниско в гърба и в кръста, до момента в който чакаме на опашка да вземем за пример, това е знак, че мускулите ни в тази област са прекомерно слаби. За да изправим това сa ни нужни извършения като планк, както и постоянно разпъване.

Чести травми

Те са симптом, че нямаме нужната подготовка за физическа натоварване. Затова и костите, мускулите, ставите и сухожилията ни предават и се стига до възпаления, счупвания, усуквания и други. От значително значение е и преди всяка подготовка да разгряваме задоволително дълго, с цел да подготвим тялото си за физическата интензивност.
 Снимка 484378

Висок пулс

Но освен по време на физическо натоварване, а даже и когато си почиваме. Той е явен сигнал, че генерално не сме във форма. Тогава тялото ни изразходва повече старания, с цел да поддържа нужното кръвообращение, а пулсът се форсира. В сходни случаи е добре да вършим кадио два-три пъти седмично, както и аеробни извършения, предава The Healthy.
 Самоизолацията, неналичието на придвижване и рекомендациите на СЗО за минимална физическа интензивност
Минималната физическа интензивност, от която се нуждаем

Никакви оправдания

Умора

Ако се усещаме като че ли нямаме мощ за нищо, много евентуално е просто да имаме потребност от малко физическа интензивност. Когато се движим и пулсът се форсира, се задейства отделянето на ендорфини и се усъвършенства кръвообращението. Затова и постоянно се усещаме по този начин добре след подготовка.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР