Поддалият мост на Покровнишко шосе ще бъде включен в списъка

...
Поддалият мост на Покровнишко шосе ще бъде включен в списъка
Коментари Харесай

След сигнал от кмета Илко Стоянов държавата осигурява финансиране за моста на Покровнишко шосе

Поддалият мост на Покровнишко шосе ще бъде включен в листата с обекти за незабавни поправки и финансирането, належащо за възстановителните действия, ще бъде обезпечено от Агенция „ Пътна инфраструктура “. Това стана ясно след изпратенописмо от кмета на Благоевград Илко Стоянов до Министерство на районното развиване и благоустройството. Предстои да бъде осъществена незабавна процедура по инженеринг от Областнопътно ръководство, след което да бъдат подхванати дейности по поправяне на оборудването.Възможно е вместо възстановителни действия на място да бъде построен и нов мост.

В тази връзка кметът Илко Стоянов организира среща с поданици на селата Покровник, Мощанец, Падеш, Лешко, Габрово и Дебочица.

В писмото си до Министерство на регионалното развитие кметът Стоянов акцентира, че с изключение на затрудненото напредване на хората от дребните обитаеми места, вследствие на поддалия мост, се генерират и стопански загуби, защото в региона има работещи компании.

През миналата седмица поданици подадоха и подписка, с която упорстват за навременно възобновяване на оборудването.

Мостът, който е държавна благосъстоятелност, поддаде всредата на м. декември 2021 година, в резултат на повишение равнището на р. Струма, след интензивни превалявания. Към момента пътната връзка с няколко от огромните села в общината е прекратена, а жителите са принудени да употребяват обходен маршрут.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР