"Подчертавам, че няма да има референдум на 1 октомври", каза

...
"Подчертавам, че няма да има референдум на 1 октомври", каза
Коментари Харесай

Мадрид: Референдумът в Каталуния няма да се проведе

"Подчертавам, че няма да има референдум на 1 октомври ", сподели представителят след седмичното съвещание на испанското държавно управление. Той повтори позицията на испанското държавно управление, че референдумът е противозаконен.

Това изказване бе направено малко откакто представителят на каталунските управляващи Жорди Турул сподели на конференция в Барселона, че уредниците на референдума разполагат с 2315 изборни секции и че 5,3 милиона поданици на испанската самостоятелна област са призовани да вземат участие в референдума, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Ще се гласоподава в театри, музеи, библиотеки и даже домове за възрастни хора.

Турул сподели още, че единствено в Барселона, където живеят 1,6 милиона души, ще има 207 изборни секции. Около 7300 индивида вземат участие в гарантирането на положителната работа на изборните секции, съобщи още той.

В сряда Апелативният съд на Каталуния подреди на районната полиция, на националната полиция и на Гражданската армия да затворят всички изборни секции, които ще бъдат употребявани за референдума. Допитването бе неразрешено от Конституционния съд на Испания.

Привържениците на концепцията за самостоятелност на Каталуния се готвят да окупират някои от изборните секции, с цел да избегнат тяхното запечатване от испанските управляващи.

Лидерът на Каталуния Карлес Пучдемон прикани хилядите испански служители на реда, пратени в района от централните управляващи за да осуетят вота, да работят в неделя с професионална, а не политическа подготвеност. "Бих желал те да употребяват същите стандарти, които употребява Мосос д`Ескуадра (каталунската полиция).
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР